avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Șomaj tehnic
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Șomaj tehnic

Bună ziua. Este legal ca în fabrica, unde sunt încă angajat, să ne trimită acasă fără plată de la 1aprilie și acum să mă oblige să-mi depun lichidarea, pt că sunt în așteptarea pensiei?.Nu am primit încă decizia de pensionare de limită vârstă. Ce variante am de a fi plătit, până îmi vine pensia? Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gri86 , utilizator 11:43, 14 Aprilie 2020
Dac[a e vorba de pensie pentru limita de varsta si stagiu complet, atunci contractul de munca inceteaza la data implinirii varstei de pensionare, daca e vorba de alt tip de pensie (pensie anticipata), atunci contractul inceteaza la data la care vi se comunica decizia. Nu e legal sa va trimita acasa fara plata, decat daca ati fi convenit astfel cu angajatorul.
Am fost reangajat de la 1martie și de la 1aprilie ne-a trimis acasă, inițial în șomaj tehnic, dar acum zice că nu ne poate plăti că n-au bani și mai bine să mi pun lichidarea. Nu mi-a venit decizia de pensionare, sunt în drept de limită de vârstă, pt că am grupă, împlinesc 60 ani doar în oct. Ce sa fac, pot spune nu?
Puteti depune o sesizare la ITM pentru neplata salariului, daca nu ati cerut Concediu Fara Plata-CFS, nu sunteti trimis in somaj/somaj tehnic
Mulțumesc frumos. Uite asa își bat joc de noi toți așa zișii patroni! Sărbători liniștite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic Gri86 Gri86 Bună ziua. Este legal ca în fabrica, unde sunt încă angajat, să ne trimită acasă fără plată de la 1aprilie și acum să mă oblige să-mi depun ... (vezi toată discuția)
Șomaj tehnic Izaura1969 Izaura1969 Conform răspunsului dumnevoastră ca nu pot întra în șomaj tehnic dacă am o decizie de invaliditate gradul 3 cu drept de munca 4 ore. Ce pot face dacă nu ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate gradul 3 alexenicolae alexenicolae Buna ziua, sunt angajat la o societatea comerciala , in ultimile luni am fost in concediu medical, am intrat la comisie si am primit decizie de pensionare ... (vezi toată discuția)