avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inchidere salar card cu factura de la furnizor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inchidere salar card cu factura de la furnizor

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie: colaboram cu o persoana care are si firma lui si in acelasi timp este si angajat pe firma. Avem sa ii platim salariul pe luna martie , dar in acelasi timp el ne da si o fct pe firma emisa in martie?...

As putea sa inchid cumva , sa compensez in contabilitate salariul lui de virat pe card cu factura care am primit-o de la el?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:02, 17 Aprilie 2020
In Codul Muncii se mentioneaza:

Art. 166. -

(1) Salariul se plătește în bani cel puțin o dată pe lună, la data stabilită în contractul individual de muncă, în contractul colectiv de muncă aplicabil sau în regulamentul intern, după caz.
(2) Plata salariului se poate efectua prin virament într-un cont bancar.

Deci nu se poate compensa.
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2020
Ioan Petru Butariu, Contabil
Nu inteleg: cum sa compensez salariul cu banii care trebuie sa ii dau pe factura? Ambele sunt niste datorii ale firmei catre acea persoana.

Compensarea se poate face intre o datorie si o creanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie angajat la plata in cont brd Srb Srb Angajatorul poate obliga un angajat care are deja card de salarii/plati la ING sa primeasca salariul pe un alt card gen BRD? Va multumesc (vezi toată discuția)
Plata salarii dana manea dana manea conform carei reglementari legale este obligatorie plata salariilor pe card? (vezi toată discuția)
M-am angajat în luna mai, dar până acum n-am primit niciun salariu. este normal așa ceva? urseu urseu Buna ziua tuturor. Am o grava nelamurire legata de data platii salariale. Daca ma puteti ajuta cu o parere, v-as multumi din suflet. M-am angajat de curand, ... (vezi toată discuția)