avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Parchetul nu mi-a comunicat niciun raspuns!!! Ce este ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Parchetul nu mi-a comunicat niciun raspuns!!! Ce este de facut?!

Am facut plangere la Prim-procuror impotriva solutiei data de procuror intr-un dosar penal in care sunt parte vatamata, solutia data fiind de natura sa ma nemultumeasca.
Au trecut 26 de zile de la depunerea plangerii si n-am primit niciun raspuns de la parchet.
1.Ce este de facut in acest caz ?Nu trebuia ca prim-procurorul sa-mi dea un raspuns in 20 de zile?
2.De cand incepe sa se socoteasca termenul de 20 de zile pentru a ma putea adresa judecatorului?
Va multumesc.:wassat:
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2009
jon53, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:02, 15 Februarie 2023
Fa plangere la instanta impotriva rezolutiei. Vei fi in termen daca raspunde, vei astepta comunismul sau raspunsul judecatorului daca nu iti raspunde Prim-Procurorul pana la al doilea termen, cand apare si dosarul de la parchet. Daca pierzi o iei de la capat.
ninelus a scris:

Fa plangere la instanta impotriva rezolutiei. Vei fi in termen daca raspunde, vei astepta comunismul sau raspunsul judecatorului daca nu iti raspunde Prim-Procurorul pana la al doilea termen, cand apare si dosarul de la parchet. Daca pierzi o iei de la capat.

Scuze , nu am priceput mai nimic!
Fac plangere la instanta, daca au trecut cele 20 de zile termen in care prim-procurorul trebuia sa-mi raspunda, dar nu trebuie sa depasesc un
anumit termen?
Ce este cu expresia "vei astepta comunismul"?:wassat:
Da, plangerea impotriva se face impotriva rezolutiei in maxim 20 de zile de la comunicare. Daca nu ti se comunica nu esti in termen. Dar lipsa raspunsului va fi analizata de judecator
Nu-i mai simplu sa mearga la Parchet si sa intrebe daca Prim-procurorul a dat vreo rezolutie? Si daca da, sa faca o cerere de comunicare a solutiei?
Pentru Jon53
art 2781 (2) CPP In cazul in care prim-procurorul parchetului sau, dupa caz, procurorul general al parchetului de pe langa curtea de apel, procurorul sef de sectie al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie ori procurorul ierarhic superior nu a solutionat plangerea in termenul prevazut in art. 277, termenul prevazut in alin. 1 curge de la data expirarii termenului initial de 20 de zile.
Mai pe romaneste este asa: prim-procuror are la dispozitie 20 zile de la data la care s-a inregistrat plangere impotriva procuror.
Din ziua in care expira aceste 20 zile, "nemultumitul" are la dispozitie alte si NUMAI 20 zile ca sa se adreseze cu plangere la instanta altfel pierde tot!
Aceste 20 zile se socotesc din momentul in care se termina zilele aflate la dispozitia prim-procuror!
...altfel spus.....in termenul de 40 zile de la data inregistrarii plangerii impotriva rezolutiei procuror, nemultumitul se poate adresa instantei sau pierde tot!
Atentie sa nu se depaseasca termenul de 40 zile!
Indiferent daca prim-procurorul comunica sau nu o rezolutie cel mai sigur este sa fie formulata plangere la instanta inaintea implinirii termenului de 40 zile.
De asemenea trebuie tinut cont de modul in care se numara zilele in penal...prima zi si ultima nu se socotesc.....
Pentru ajutor mai clar si concret spune data la care ai inregistrat plangerea impotriva rezolutiei procuror si te ajut cu calculele ....

Alte discuții în legătură

Codul penal dynsky dynsky conform art 2781 plingere impotriva rezolutiei procurorului sunt obligat sa fac aceasta plingere in termen de 20 de zile de la primirea instintarii . dupa ce ... (vezi toată discuția)
Doua procese pentru acelasi caz...? ramy84 ramy84 Administratorul unei societati comerciale a facut plangere impotriva unei angajate pentru savarsirea infractiunii de delapidare. Cazul a fost trimis spre ... (vezi toată discuția)
Nup magistrat marianaragalie marianaragalie Dupa un an ,intr-un dosar penal,mi-a venit raspunsul Parchetului de langa Curtea de apel de NUP impotriva unui magistrat( justificat derizoriu ,spui una ,ti se ... (vezi toată discuția)