avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... doua procese pentru acelasi caz...?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

doua procese pentru acelasi caz...?

Administratorul unei societati comerciale a facut plangere impotriva unei angajate pentru savarsirea infractiunii de delapidare. Cazul a fost trimis spre solutionare Parchetului iar procurorul a dispus prin ordonanta scoaterea de sub urmarire penala a invinuitei. Administratorul societatii a facut plangere impotriva ordonantei procurorului, iar prim - procurorul a dispus prin rezolutie respingerea plangerii impotriva ordonantei. Se mai poate da in judecata inca o data angajata pentru aceeasi fapta?
In termen legal poate fi sesizata instanta de judecata competenta
Investirea instantei de judecata cu plangere impotriva rezolutiei procurorului este urmatoarea cale de atac
Numai la instanta care are competenta a judeca acea cauza in fond , in termen de 20 de zile de la comunicarea solutiei procurorului .
Ultima modificare: Duminică, 16 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Dar termenul de 20 de zile curge de la data la care procurorul a comunicat solutia? Sau de la data la care prim - procurorul a comunicat solutia? Deoarece inainte de a fi sesizata instanta a fost facuta o plangere adresata prim - procurorului, pana cand acesta a solutionat-o si a comunicat solutia a expirat acel termen de 20 de zile. Ar fi trebuit facuta plangerea impotriva ordonantei procurorului direct la instanta? Pentru ca altfel nu vad cum ne-am incadra in termenul de 20 de zile.
plangerea in fata instantei de judecata trebuie facuta in termen de 20 de zile de la data cand v a fost comunicata solutia dispusa de catre prim-procuror. daca prim-procurorul nu v-a comunicat solutia in termen de 20 de zile de la data cand ati depus plangerea la el, al doilea termen de 20 de zile curge de la expirarea primului termen de 20 de zile.

Alte discuții în legătură

Plangerea inpotriva rezolutiilor procurorului ContSters83761 ContSters83761 Buna seara !Am o intrebare pe care o adresez cu speranta ca ma poate lamurii cineva .Cumnatul x a primit instiintare de la parchet de pe langa o judecatorie ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva nup dat de procuror? adela05 adela05 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum pot sa procedez in urmatoarea situatie. Am depus o plangere pt tulburare de posesie. Recent, mi s-a comunicat faptul ca ... (vezi toată discuția)
Drept penal - respingere plangere impotriva rezolutiei prim-procurorului formulata in termen Lucian27 Lucian27 Am formulat plangere impotriva rezolutiei prim- procurolului la Judecatorie si mi-a respins-o ca tardiv formulata, desi pot dovedi cu stampila de plicul ... (vezi toată discuția)