avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... bonificatie impozit venit microintreprinderi
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

bonificatie impozit venit microintreprinderi

Buna ziua !
"10% pentru firmele care platesc anticipat impozitul pe profit", asta se spune in Ordonanta de urgenta. Cum se aplica aceasta bonificatie si de catre cine ? Platim tot impozitul si primim ulterior bonificatia sau scadem direct din suma 10% si platim diferenta ?
Care este procedura ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: goldlegend , utilizator 17:48, 15 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In ordonanta se specifica cm faceti: "(5) Contribuabilii care aplică prevederile alin. (1) - (4) determină impozitul pe profit/impozitul pe veniturile microîntreprinderilor de plată prin scăderea din impozitul datorat a bonificației calculate potrivit prezentului articol.". Deci declarati impozitul micro/profit aplicand bonificatia, iar daca aveti impozit profit, bonificatia o veti declara si in D101 pt 2020.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2020
Ioan Petru Butariu, Contabil
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe profit de recuperat din 2019 si virament iban Cornelia1968!!! Cornelia1968!!! Buna ziua 1.Am de recuperat o suma la imp pe profit aferent anului 2019. Nu mi-e clar, achit prin diferenta acum , sau valoarea intreaga ce rezulta dupa ... (vezi toată discuția)
Revenire la impozit pe profit Sisa Sisa Daca in timpul anului am trecut de la impozit pe venitul micro inapoi la impozit pe profit si conform Cofului Fiscal care zice ca impozitul pe profit in cazul ... (vezi toată discuția)
D100 cu bonificatie 10% cateldestept cateldestept Daca impozitul datorat pe trim.I este 1000 lei, cum procedam: 1)In D100 declaram si platim 1000-100 (bonificatie 10%) = 900 ? 2) Monografia contabila este ... (vezi toată discuția)