avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozit pe profit de recuperat din 2019 si virament ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozit pe profit de recuperat din 2019 si virament iban

Buna ziua
1.Am de recuperat o suma la imp pe profit aferent anului 2019. Nu mi-e clar, achit prin diferenta acum , sau valoarea intreaga ce rezulta dupa aplicarea bonificatiei de 10% pe trim I 2020 si cer in lunile urmatoare o compensare la viitoarele obligatii fiscale?
2 Forumurile de conta ne indruma sa platim impozitul de profit/ micro aferent trim I 2020 in codurile iban alocate acestora si nu in contul unic pt ca daca avem ceva diferente ( inclusiv ceva penalitati, dobanzi si de un leu) bonificatia nu se mai acorda. E in regula?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: sensitivec , utilizator 11:46, 13 Mai 2020
Se achita doar diferenta.
Super timpul de raspuns...in 29!!! WOW
Cand "pandemia" era pana in 25...
Foarte mult imi foloseste acum...
1. In ordonanta privind acordarea bonificatiei este specificat faptul ca aceasta se acorda pentru plata efectiva a impozitului; nu se accepta compensari. Asa incat, puteti compensa suma achitata in plus pentru impozit pe profit eventual cu alte taxe datorate (contributii pt salarii etc).
2. Sigur ca exista si aceasta varianta, de a plati impozitul in contul iban vechi; pe de alta parte avem la indemana mai multe "justificari" legislative, asa incat indiferent ce se intampla in fisa sintetica, la repartizare, in contabilitate este corect sa inregistram bonificatia daca impozitul a fost calculat corect si declarat/achitat la termenul precizat in ordonanta.

Cornelia1968!!! a scris:
Super timpul de raspuns...in 29!!! WOW
Cand "pandemia" era pana in 25...
Foarte mult imi foloseste acum...

Daca am sta pe forumuri non-stop, nu am mai avea timp de lucru...pe de alta parte o simpla cautare intr-un motor de cautare (ex: google) si cred ca ati fi gasit raspunsuri...se tot discuta pe temele astea peste tot...imposibil sa nu fi gasit ceva util, daca ati fi cautat mai temeinic.
Numai bine!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2020
sensitivec, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonificatie impozit venit microintreprinderi goldlegend goldlegend Buna ziua ! \"10% pentru firmele care platesc anticipat impozitul pe profit\", asta se spune in Ordonanta de urgenta. Cum se aplica aceasta bonificatie si de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pentru trim. 4/2021 declaratia 100 cu impozitul pe ... stela chelner stela chelner Buna ziua, pentru trim. 4/2021 declaratia 100 cu impozitul pe micro urmeaza sa fie depusa in iunie 2022? Acelasi termen are si plata? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Impozit micro in 2010 expro expro am urmatorul caz: o micro a platit in 2009 asa: trim I 2009 -imp. micro. 819 ron trim II 2009-imp. micro.- apr. si -277 ... (vezi toată discuția)