avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... dupa somajul tehnic
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

dupa somajul tehnic

Dupa somajul tehnic, datorat coronavirusului, daca angajatorul considera ca nu mai poate continua cu toti angajatii, ii poate trimite pe ceilalti in somaj normal? Preavizul este obligatoriu si incepe neaparat dupa terminarea somajului tehnic? Asta ar insemna plata angajatului inca 15 zile lucratoare?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:50, 14 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar, daca angajatorul considera ca nu mai poate continua cu toti angajatii, ii poate trimite pe ceilalti in somaj normal .... Preavizul este obligat ... Decizia ICCJ nr. 8 din 8 decembrie 2014 - neacordarea preavizului cu durata minima prevazuta de art. 75 alin. (1) din Codul muncii, atrage nulitatea absoluta a masurii de concediere si a deciziei de concediere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedieri in cadrul asociatiei gal ionela11 ionela11 Buna ziua, la o asociatie(GAL - grup de actiune locala )se doreste concedierea unei partie a personalului prevăzut în organigrama GAL. Poate decide ... (vezi toată discuția)
Firma vrea să scape de mine aba1011 aba1011 Bună seara din nou. Revin din nou la dvs cu o problemă. Societateaa la care lucrez vrea să desființeze zic ei postul meu și mi-au dat 2 ... (vezi toată discuția)
In cazul reducerii activitatii,angajatorul poate concedia un ... Andreiut2222 Andreiut2222 in cazul reducerii activitatii,angajatorul poate concedia un angajat fara preaviz? (vezi toată discuția)