avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma vrea să scape de mine
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma vrea să scape de mine

Bună seara din nou.
Revin din nou la dvs cu o problemă.

Societateaa la care lucrez vrea să desființeze zic ei postul meu și mi-au dat 2 soluții,transferul pe același post în alt oraș sau mutarea pe un post inferior dar în cadrul punctului de lucru unde sunt momentan.
Chiar dacă refuz propunerea societatea tot trebuie să mă concedieze pentru desființarea postului și voi avea dreptul la preaviz nu?Nu m-am mai întâlnit cu astfel de situații.....Din ce îi văd eu parcă trag mai mult să demisionez.

Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: aba1011 , utilizator 22:04, 17 Octombrie 2016
Buna seara,
Desfiintarea postului implica concedierea dvs si obtinerea indemnizatiei de somaj, daca indepliniti conditiile. Daca nu doriti celelalte posturi oferite de firma atunci asteptati sa va concedieze. Daca demisionati nu veti beneficia de somaj.
Dar ei mă pot trimite în alt oras în interes de serviciu să mă iuite pe acolo:) să mă forțeze sa-mi dau demisia?Pe contract scrie clar unde îmi desfășor activitatea și pe ce funcție.Nu zice nimic de relocare ....
Da va poate delega sa va desfasurati activitatea la un punct de lucru in alta localitate, cu plata chelt de transport, cazare si diurna (daca e cazul), pt maxim 60 zile. Durata se prelungeste doar cu acordul dvs.
aba1011 a scris:

.... mi-au dat 2 soluții,transferul pe același post în alt oraș sau mutarea pe un post inferior dar în cadrul punctului de lucru unde sunt momentan.
Chiar dacă refuz propunerea societatea tot trebuie să mă concedieze pentru desființarea postului și voi avea dreptul la preaviz nu?....


1. Transferul nu mai exista reglementat in Codul Muncii . In acest caz, este vorba despre o modificare a locului de munca care se poate decide unilateral de catre angajator sau cu acordul partilor.

2. Neacordarea preavizului cu durata minima prevazuta in Codul Muncii atrage nulitatea absoluta a masurii de concediere si a deciziei de concediere.

Potrivit Deciziei nr. 8 din 8 decembrie 2014, Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit ca, in interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 78 din Codul muncii cu referire la art. 75, alin. (1) din acelasi cod, neacordarea preavizului cu durata minima prevazuta de art. 75, alin. (1) din Codul muncii, republicat, respectiv cu durata cuprinsa in contractele colective sau individuale de munca, daca aceasta este mai favorabila angajatului, atrage nulitatea absoluta a masurii de concediere si a deciziei de concediere.
www.avocatnet.ro/content/art...
Buna seara.
Intr-un final am fost concediat în martie si am contestat decizia la tribunal.Luna aceasta am castigat procesul impotriva lor,instanta a considerat ilegală concedierea si a dispus plata la zi a salariilor si repunerea în funcție.
Va mulțumesc pentru sfaturi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire salariat din concediu ingrijire copil bogdan_po bogdan_po Am avut un punct de lucru in alt judet pe care l-am inchis.In acesta toamna o salariata se intoarce din concediu ingrijire copil si urmeaza sa intre in ... (vezi toată discuția)
salariata care revine din cic-punct de lucru desfiintat roxana69 roxana69 In cazul unei salariate care revine din CIC, dar punctul de lucru s-a desfiintat cu 2 ani in urma (concediere colectiva) mai trebuie respectat termenul de ... (vezi toată discuția)
Preavizul după ccc Diana844 Diana844 Bună ziua, sunt în ultima luna de ccc, postul meu a fost desființat, si posibilitatea de ocupa un alt post in firma nu exista . Întrebarea mea este, am ... (vezi toată discuția)