avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenire salariat din concediu ingrijire copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenire salariat din concediu ingrijire copil

Am avut un punct de lucru in alt judet pe care l-am inchis.In acesta toamna o salariata se intoarce din concediu ingrijire copil si urmeaza sa intre in somaj.
Avand in vedere distanta,nu poate lucra in preaviz,sunt obligat sa o platesc in aceasta perioada daca nu vine efectiv la munca?
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:25, 28 Februarie 2016
Da, sunteti obligat sa-i platiti preavizul, intrucat pe perioada preavizul c.i.m. isi produce toate efectele.

Potrivit Deciziei nr. 8 din 8 decembrie 2014, Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit ca, in interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 78 C.mun. cu referire la art. 75, alin. (1) C.mun. , neacordarea preavizului cu durata minima prevazuta de art. 75, alin. (1) din Codul muncii, republicat, respectiv cu durata cuprinsa in contractele colective sau individuale de munca, daca aceasta este mai favorabila angajatului, atrage nulitatea absoluta a masurii de concediere si a deciziei de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare concediere ioannanice ioannanice Am o intrebare, in cazul concedierii: ce se intampla daca pe 11.01.2016, de exemplu, primesc notificare de concediere cu data de 31.12.2015? Eu ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Daca sunt pensionar si am fost angajat se da preaviz CRAPISTUL CRAPISTUL Daca sunt pensionar si am fost angajat la o firma de paza mi se mai da sau nu preaviz, cu toate ca in codul muncii scrie ca se da aviz (vezi toată discuția)
Preaviz luminita29 luminita29 Buna seara, Daca un CIM inceteaza in baza art 65 alin 1, mai trebuie perioada de preaviz? Nu imi este clar acest lucru. Multumesc (vezi toată discuția)