Am avut un punct de lucru in alt judet pe care l-am inchis.In acesta toamna o salariata se intoarce din concediu ingrijire copil si urmeaza sa intre in somaj.
Avand in vedere distanta,nu poate lucra in preaviz,sunt obligat sa o platesc in aceasta perioada daca nu vine efectiv la munca?
multumesc anticipat!
Da, sunteti obligat sa-i platiti preavizul, intrucat pe perioada preavizul c.i.m. isi produce toate efectele.
Potrivit Deciziei nr. 8 din 8 decembrie 2014, Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit ca, in interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 78 C.mun. cu referire la art. 75, alin. (1) C.mun. , neacordarea preavizului cu durata minima prevazuta de art. 75, alin. (1) din Codul muncii, republicat, respectiv cu durata cuprinsa in contractele colective sau individuale de munca, daca aceasta este mai favorabila angajatului, atrage nulitatea absoluta a masurii de concediere si a deciziei de concediere.
Preaviz
luminita29
Buna seara,
Daca un CIM inceteaza in baza art 65 alin 1, mai trebuie perioada de preaviz? Nu imi este clar acest lucru.
Multumesc (vezi toată discuția)