avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Venituri suplimentare in timpul concediului de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Venituri suplimentare in timpul concediului de crestere copil

Buna ziua! Care este venitul net pe care il pot incasa in perioada concediului de crestere copil, suplimentar indemnizatiei? Am vazut varianta de 5×1250, dar acum ceva vreme in urma gasisem si un document, dar pe care nu-l mai gasesc acum pe net, in care era ceva de genul...85% din 5 salarii minime pe economie....care este varianta corecta? Multumesc mult!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:48, 14 Aprilie 2020
6250 lei net /an calendaristic este suma ...

Legea prevede ca , pe durata CCC se pot realiza în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu, al căror nivel net nu depășește de 5 ori cuantumul minim al indemnizației (n.m., 5 x 1250 lei = 6250 lei) fara a distinge categoriile de venituri care se pot realiza.
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. momentan nu lucrez, sunt in concediu de crestere copil ... @mihahd1984 @mihahd1984 Buna ziua. Momentan nu lucrez, sunt in concediu de crestere copil cu handicap. Intrebarea mea este daca pot sa realizez venituri in perioada aceasta. Adica ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, mă aflu în ccc (încasez indemnizația creștere ... Andreea.ivascu Andreea.ivascu Buna ziua, mă aflu în CCC (încasez indemnizația creștere copil), pentru copil cu handicap. Îl aceasta perioada pot obține venituri suplimentare din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, din 16 septembrie voi intra in concediu prenatal.as ... roxxPopescu roxxPopescu Buna ziua, din 16 septembrie voi intra in concediu prenatal.As putea sa lucrez part time pe durata celor 2 ani de CCC, fara a mi se taia indemnizatia? Pot ... (vezi toată discuția)