avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ce se intampla cu permisul ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ce se intampla cu permisul ?

Buna seara !Supun atentiei dumneavoastra urmatoarea speta :o persoana in timpul efectuarii scolii de soferi este prinsa beata la volan ,deci savarseste doua infractiuni ,conducere fara permis si sub influenta bauturilor alcoolice .In timpul urmaririi penale persoana sustine examenul pt permis si este declarata admis si i se elibereaza permis de conducere categoria b .Se judeca pe instanta i se da o condamnare la inchisoare si se suspenda conditionat executarea pedepsei ,iar hotararea ramane definitiva, insa in hotarare nu se specifica nimic despre permis daca se anuleaza sau ramane valabil .Intrebarea mea este urmatoarea :Politia poate anula permisul fara ca in hotarare sa existe stipulat expres acest lucru ?Cum va proceda Politia ?Va anula permisul desi nu este scris nimic in hotarare sau permisul va ramane valabil fiind obtinut ca urmare a sustinerii examenului .Va multumesc pentru eventualele raspunsuri !
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 14:48, 15 Decembrie 2009
Buna ziua !
Avand in vedere prevederile legii privind suspendarea conditionata a pedepsei, permisul nu se anuleaza, aplicandu- se peseapsa complementara a suspendarii acestuia pe durata determinata( in acest caz 90 de zile).
Permisul de conducere se anuleaza atunci cand:
1. titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o decizie judecatoreasca ramasa definitiva pentru o infractiune, care pe langa raspunderea penala atrage si anularea permisului
2. titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o decizie judecatoreasca ramasa definitiva pentru o infractiune care a avut ca rezultat uciderea sau vatamarea corporala a unei persoane, savarsita ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie
3. permisul de conducere a fost obtinut cu incalcarea normelor legale
4. permisul de conducere a fost obtinut in perioada in care titularul era cercetat sau judecat in cadrul unui proces penal pentru savarsirea unei infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice
5. titularul permisului de conducere a decedat
In caz de individualizare a pedepsei prin suspendarea conditionata a executarii acestuia , in mod obligatoriu , instanta va anula si permisul de conducere .Va exista posibilitatea de a fi din nou pe drumurile publice in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen auto shadow86rmv shadow86rmv Buna ziua. In urma unui accident rutier am primit 2 ani cu suspendare fara a mi se retine permisul de conducere nici macar o zi si as vrea sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)
Conducere cu numar fals. Constantin02 Constantin02 Buna, am condus un autoturism cu numere de inmatriculare fals in urma cu 2 ani jumate mai exact ianuarie 2010, de atunci am mers o singura data in audiere la ... (vezi toată discuția)