avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Cerere răspuns urgent - solicitare de plată pentru ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Cerere răspuns urgent - solicitare de plată pentru ridicare premiu concurs Coca Cola

Bună ziua am primit un awb cu un nr de urmărire a unui premiu din Marea Britanie am plătit suma de 309 euro unde mi se dădeau 72 ore pentru a primi premiul am AEB de la ei am întrebat dacă mai trebuie plătit ceva mau asigurat ca nu dar trebuia sa ajungă la mine pe 28.02.2020 dar mau tot amânat și după atâta timp primesc un mesaj ca trebuie sa mai plătesc nu știu ce NRT doresc sa știu dacă am dreptul la premiu dacă am plătit cum mi sa spus de la început.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ionica Porumbel , Consultant in arhivarea documentelor 15:40, 16 Aprilie 2020
mi spunea ca am fost selectat de compania Coca-Cola la extragerea loteria llor din 13.01.2020 la care am câștigat suma de 950.000 lir


ati participat la vreun concurs, de unde sa va selecteze doamna ?
trebuia sa iau legătura cu ei sa le dau numele și tara de unde sunt

cum v-a selectat doamna daca nu stie cum va cheama si de unde sunteti?

si 950 MII de lire de la coca cola ?
Ma scuzati, dar cat de naiv sa fii ?
Intr-un cuvant. ATI LUAT O MARE TEAPA*
Nimeni nu trimite 950 de MII de lire sterline prin colet.
Mai ales Coca Cola.
Eu zic sa uitati de banii dati si de eventualul premiu si sa va vedeti de viata.
Si DATA VIITOARE SA FITI MULT MAI ATENTA LA ACESTE OFERTE, NU TOT CE PARE FRUMOS, SIMPLU SI ADUCE SI UN CASTIG MARE ESTE SI ADEVARAT.
Baftă!
N-ar fi rău să mergeți la poliție, când s-o putea, să faceți o plângere penală. Poate se vor ocupa de ea și, în timp, vor da de urma celor care v-au înșelat și îi opresc din asta.
——————————
Da am primit un E-meil cu nr de înregistrare cu certificat cu nr de înregistrare cu certificatul și mi spunea ca am fost selectat de compania Coca-Cola la extragerea loteria llor din 13.01.2020 la care am câștigat suma de 950.000 lire pentru aceasta trebuia sa iau legătura cu ei sa le dau numele și tara de unde sunt am trimis și miau spus sa iau urgent legătură cu firma de curierat care se ocupa cu transportul la ei miau dat un nr de înregistrare și 2 variante de plata cum vreau bani în cont sau sa mii aducă și sa merg la banca cu reprezentantul lor am ales pe a2 varianta adică cea de 309 euro nu pe cea de 700 ca nu aveam atâția bani am plătit și miau dat un Awb Și nr de urmărire am întrat am confirmat nr și coletul a plecat de la ei a ajuns în Portugalia unde sa oprit pe 28. 02.cand rtrebuia sa ajungă la mine am tot traseul lor și cu documentele trimise de ei vreau sa știu dacă acest premiu odată ce am plătit de ce sa mai atesc
——————————-

Stimată doamnă, din păcate ați fost victima unei înșelătorii clasice.
Coca Cola nu organizează tombole ori loterii. Niciodată nu au făcut asta.

Cei care v-au înșelat au trimis un email la întâmplare.
Dumneavoastră și altor alți zeci de mii. Ați răspuns și v-au cerut țara și numele. De ce?
Dacă ați câștigat ceva, nu ar fi fost normal să vă știe datele înainte?

Banii nu se pot trimite cash, prin colet. În UE există reglementări clare pentru orice sumă ar depăși 10000 euro. Cum puteți crede că vi s-ar putea trimite 950000 lire sterline într-un colet?!?

Apropo, care este firma de curierat?

Sugestia mea este aceeași ca a colegilor. Ați fost păcălită. V-au fluturat prin față niște hârtii și apoi v-au cerut niște bani pentru a intra în posesia “premiului”. În asta constă păcăleala. Vă stârnește lăcomia și apoi vă cer bani pentru o taxă de transport, pentru un comision bancar, sau altele.

Puteți face plângere la poliție, dar șansa de a vă recupera banii este zero. Doar vă veți prelungi starea de rău. Vă spun sincer, acestă înșelătorie este atât de veche și uzată încât nu credeam că cineva nu a auzit de ea.
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2020
dan difuzoare, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimabila doamna Strechioiu,
Sunteti o alta victima al unei escrocherii ce se propaga in mediul virtual de foarte mult timp si sub varii forme.
Banii ce i-ati expediat, asa cum si ceilalti participanti au mentionat, nu ii veti mai vedea.
Incercati sa invatati din aceasta lectie si mergeti inainte si mai ales, de acum incolo, ganditi-va de mai multe ori inainte de a da curs unor asa "atractii".
Daca ati varsat bani intr-un cont de banca, cei abilitati (politia) pot afla in ce tara si la ce banca a fost deschis acel cont, inclusiv persoana care l-a deschis. Puteti chiar si dvs afla in ce tara acel cont a fost deschis daca introduceti acel cont IBAN (International Bank Account Number) aici: [ link extern ] ).
Daca ati facut greseala sa trimiteti banii prin alte servicii de transfer gen WesternUnion, MoneyGram etc, atunci chiar nu prea mai este nimic de facut.
Nu mai urmariti acel AWB...acel numar de urmarire a fost doar praf in ochi, cu siguranta al unui alt colet ce nu are nici o legatura cu povestea "premiului" dvs. Totusi, daca acel escroc a facut greseala sa foloseasca un nr de colet ce a fost trimis de el, catre altcineva aiurea in lume (ma indoiesc foarte tare ca ar fi putut sa fie atit de fraier sa isi dezvaluie identitatea in acest fel), iarasi politia il poate localiza si afla destinatarul/expeditorul al acelui colet.
In acest moment, nu puteti face nimic altceva decat sa reclamati la politie cele relatate dar, sansele ca politistii sa dea curs / investigheze sunt infime...
Ceea ce se mai poate face este ca acele email-uri primite sa fie re-directionate catre organul de investigatie caci ei (si nu numai) pot afla de unde au fost generate (IP address)

Totusi, puneti cruce acelei sume de bani...pentru pacea dvs si mergeti inainte.
Sarbatori mai bune
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2020
tomaion, utilizator

Alte discuții în legătură

Cumparaturi de pe internet Andrei_2527 Andrei_2527 Buna am facut comanda pe net la o mobila si nu am mers sa fac plata cu ordin de plata cum am specificat in comanda. Am fost sunat de un reprezentant Al firmei ... (vezi toată discuția)
Comanda emag achitata online ancabotan ancabotan Am comandat un produs in valoare de 800 de lei, achitat online, de pe eMAG, vandut de un seller(magazin) international. Am plasat comanda in data de ... (vezi toată discuția)
Inselatorie in comertul pe internet virgil64 virgil64 Buna ziua ! Am comandat un ceas de pe un site care se ocupa cu oferte de produse,Comanda nr. 578011 din data 2012-12-20.Am platit si am luat legatura cu ... (vezi toată discuția)