avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Declaratie proprie raspundere
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Declaratie proprie raspundere

Buna ziua!
Locuiesc in Sibiu si as dori sa calatoresc pana in Cluj Napoca, la prietenul meu care are piciorul rupt si nu mai poate sa se deplaseze in afara locuintei. Mentionez ca locuieste singur.
Pe declaratie de proprie raspundere, ar trebui sa bifez motivul cu numarul 4. ("motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea unui minor/copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie") Exista posibilitatea de a primi amenda deoarece ma deplasez intre orase? Consider ca motivul meu este unul justificat, dar oare va fi de aceeasi parere si politia care verifica declaratiile?

Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 19:55, 15 Aprilie 2020
Buna ziua,
Normal ar trebui sa fie suficienta declaratia.
Daca va trimite prietenul o poza/un scan cu actele medicale ar fi si mai bine.
Nu avem de unde stii noi cum o sa interpreteze politistul/politistii ce va opresc pe traseu ( daca va opresc) ceea ce ati scris in declaratie.
Puteti sa va deplasati dar sa aveti completata declaratia pe proprie raspundere
Atentie sa completati dedesubtul datei inclusiv ora pentru a preintampina situatia neplacuta sa fiti amendata


ynocentta a scris:


Atentie sa completati dedesubtul datei inclusiv ora pentru a preintampina situatia neplacuta sa fiti amendata

Asta de unde ați mai scos-o, se completează numai data.
Sunt unele cazuri in care au primit amenda pentru lipsa orei ( am citit legat de cateva pe net), cu toate ca in declaratie si ordonanta nu scrie nimic de asta.


Ionut.ion a scris:

Sunt unele cazuri in care au primit amenda pentru lipsa orei ( am citit legat de cateva pe net), cu toate ca in declaratie si ordonanta nu scrie nimic de asta.

E un exces de zel, noile formulare nu au astfel de cerințe. În alea vechi, de la început se vorbea și de intervalul orar, mai ales pt. cumpărături. Era și CNP. Au dispărut de mult.

Alte discuții în legătură

Transport membru de familie la muncă MCCjr MCCjr buna seara In cazul in care trebuie sa imi duc soția cu masina la munca,ce trebuie sa bifez,specific pe declaratia pe propria răspundere pentru a fi in ... (vezi toată discuția)
Completare declaratie pe proprie raspundere Both Erzsébet Both Erzsébet Am facut asistenta persoanelor varstnice (parinti) intr-o localitate dintr-un alt judet decat unde am domiciliul. Dacă merg acasa la domiciliu, ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Declarație pe propria răspundere după 15 mai victor1906 victor1906 Buna ziua . Ce date să scriu pe declaratie pe proprie raspundere după data de 15 mai , dacă vreau să mă deplasez de la Satu-Mare la Oradea în vizită la ... (vezi toată discuția)