avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Discriminare varsta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Discriminare varsta

Am 40 de ani . Vor să angajeze doar la maxim 30. Pot sa ii dau in judecata ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:35, 16 Aprilie 2020
Discriminarea pe motivul varstei, in domeniul muncii, este interzisa conform legislatiei romanesti.
Art. 26, alin.1 din O.G. nr. 137 /2000 cu privire la prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, prevede amenzi de la 1.000 lei la 30.000 lei (in cazul discriminarii care vizeaza o persoana fizica), respectiv de la 2.000 lei la 100.000 lei (in cazul discriminarii care vizeaza un grup de persoane sau o comunitate).

In acest caz:
- puteti sesiza CNCD - Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii
[ link extern ]

sau

- Persoana care se consideră discriminată poate formula în fața instanței de judecată o cerere pentru acordarea de despăgubiri și restabilirea situației anterioare discriminării sau anularea situației create prin discriminare, potrivit dreptului comun. Cererea este scutită de taxă judiciară de timbru și nu este condiționată de sesizarea Consiliului.

Termenul pentru introducerea cererii este de 3 ani și curge de la data săvârșirii faptei sau de la data la care persoana interesată putea să ia cunoștință de săvârșirea ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire la locul de munca carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua 1 Am o cunostinta pe care patronul a adus o la exasperare ..... A ajuns sa l ameninte zilnic cu faptul ca va ramane pe drumuri, trebuie sa plece pt ... (vezi toată discuția)
Concediere ilegala - un perpetum-mobile nelu2 nelu2 Buna seara. Revin cu o intrebare ce poate face un salariat care castiga reintegrarea in instanta, angajatorul in concediaza din nou, salariatul iar castiga, ... (vezi toată discuția)
Diferente salariale georalu1979 georalu1979 Buna ziua In firma unde am lucrat, anul trecut in luna oct sau facut mariri de salariu,am coleg cu vechime 2 ani si ia fost marit salariul cu 200 ron la net ... (vezi toată discuția)