avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Calcul șomaj tehnic 75%
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Calcul șomaj tehnic 75%

Bună ziua, datele problemei sunt următoarele.....
Șalariu brut 3000 lei pe ordonanta pt sectorul construcții, sa anunțat ca somajul va fi 75% din brut, asta înseamnă 2350 după calculul meu, aceasta suma este impozabila, în mod normal cu 25 suta pensii, 10 suta șomaj, 10 suta impozit, însă cei angajați pe ordonanta respectiva au scutire de plata impozitului și a șomajului plus ca la pensii platesc contribuție redusa de 20 suta....
Asta înseamnă ca din acei 2350 o sa se scadă doar vreo 20 suta, deci vom primi în jur de 1650..... Este corect calculul? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: stefanbaroncea , utilizator 17:54, 17 Aprilie 2020
Buna ziua!
Pana cand se depun actele de somaj tehnic!
Care este data limita de depunere a actelor pentru luna martie 2020.
va multumesc!
Depunerea documentelor, pentru pentru perioada 16-31 martie 2020, se face între 1-10 aprilie.
Ajutoarele de șomaj care „expiră” ar fi putea fi prelungite, astfel încât să fie acordate pe tot parcursul stării de urgență

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Risc maternal Brunetasymo01 Brunetasymo01 Buna Ziua! Am intrat in risc maternal de pe 13 Noiembrie 2018 și mi se spune ca îmi oprește și cass si impozit si deduceri . Am avut pe ultimele 6 luni ... (vezi toată discuția)
Salariile la o firma de constructii. Adrianan58 Adrianan58 Buna ziua , la o firma de constructii care are scutire la impozit pe salarii salariatii sunt in program redus cu 50% conform OUG 132/2020 .De la salariul de ... (vezi toată discuția)
Oug 28/2009- scutirea de taxe si impozite a somajului tehnic cmihaelaalina cmihaelaalina exista norme metodologice de aplicare a acestei ordonante (in privinta neimpozitarii somajului tehnic)? cu ce data vom putea aplica reglementarile acestei ... (vezi toată discuția)