avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal

Cum poate fi atacat un proces verbal legal dar neadevarat? cu ce probe si in ce temei legal?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 20:58, 14 Decembrie 2009
In primul rand contestatia care trebuie facuta sa aveti grija sa nu depaseasca termenul prevazut de lege!
In al doilea rand pot fi aduse orice probe in dovedirea faptului procesul verbal nu corespunde realitatii sau prezinta fapte care nu au fost savarsite! Inclusiv proba cu martori este admisibila.B-)
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Decembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
banuiesc ca este vorba de pv de contraventie.

ART. 31 din OG 2/2001:
(1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia.

plangerea se poate face direct la instanta judecatoreasca si suspenda executarea.
Ar fi indicat sa ne dati mai multe amanunte....cine sunt agentii constatatori, care este presupusa fapta pentru care ati fost sanctionat?
mai am vreo sansa daca in prima instanta mi s-a respins contestatia pe motiv ca am intrat pe un drum cu prioritate si ca nu am avut nici un temei legal pt a face contestatie.
lucrurile s-au petrecut astfel: de pe un drum fara prioritate am intrat pe o strada cu prioritate, cu sens unic din partea stanga pana la mijlocul soselei, care era despartita de cealalta parte a soselei de linii de tramvai, sosea care continua cu o a doua parte sens unic de la dreapta spre stanga. pentru ca in partea stanga nu venea nici o masina am inaintat ajungand pe liniile de tramvai, unde m-am oprit. pentru ca tramvaiul s-a oprit in statie, la 2m de locul unde m-am oprit, statia fiind fara refugiu pentru pietoni, s-au deschis usile tramvaiului iar calatorii au traversat soseaua pe trecerea de pietoni. am considerat ca devreme ce calatorii in masa traversau partea soselei cu prioritate, pe trecere de pietoni, pot sa traversez si eu paralel cu ei. din pacate un tir nu a redus viteza de la 50 la 30 conform indicatoarelor, nu a oprit nici la trecerea de pietoni ca acestia sa traverseze, petonii fiind nevoiti sa alerge si sa se fereasca care cum a putut si pentru ca eu inaintasem m-a acrosat in partea fata dreapta a masinii.
instanta a argumentat ca eu nu trebuia sa ma aflu pe acel drum cu prioritate si ca trebuia sa las camionul sa treaca.
fata de felul cum sau petrecut lucrurile considerati ca mai pot scrie ceva in motivele de recurs pe care l-am declarat in termen, dar inca nu am scris motivele?
parerea mea este ca nu aveti dreptate. drumul dvs. era la stanga, pe sensul unic.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere pemis de conducere - neacordare prioritate trecere de pietoni niculaucarmen niculaucarmen a fost retinut permisul de conducere si a fost intocmit un proces verbal pentru urmatoarea situatie: soferul unui autoturism se afla pe banda 2 de circulatie ... (vezi toată discuția)
Neacordare prioritate axa_andrei axa_andrei Buna ziua, Am avut un incident cu o masina intr-o intersectie dirijata prin indicatoare si in care eu aveam indicator de cedeaza trecerea, insa ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru neacordare de prioritate John_2105 John_2105 Mi-a fost retinut permisul pentru 30 zile,motiv neacordare de prioritate pieton la trecere semaforizata. Politistul spune ca nu am dat prioritate pietonului ... (vezi toată discuția)