avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Timpul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Timpul de munca

Bună ziua!angajatorul mi-a schimbat programul de la 8/40 pe săptămână cu 48 ore repaus săptămânal la program 12/36 pe toată perioada stării de urgenta!lucrez o zi de 12 ore cu o zi libera de pe data de 1 aprilie și voi avea acest program pana la terminarea stării de urgenta!Eu as fi vrut sa rămân la programul de 8/40 dar angajatorul mă refuza!Este legal Cum procedează, ca nu îmi da posibilitatea la program de 8 ore pe zi cu 48 ore repaus pe săptămână? Așa Cum m-am angajat și pentru acest program am aceptat sa lucrez în cadrul companiei.Angajatorul zice ca acest program de 12/36 este acum pe perioada de urgenta și dacă nu pot face fata,îmi pot da demisia.
Cel mai recent răspuns: Andra Alexa , utilizator 22:38, 23 Aprilie 2020
Schimbarea duratei timpului de munca nu se poate face unilateral de catre angajator.

O astfel de decizie se poate contesta in instanta.
Si daca in contractul.de munca este trecut la durata timpului de munca 8 ore/zi,40 ore/saptamana,aliniat
a) repartizarea programului de lucru se face dupa cum urmeaza:conform act aditional(orezi/ore noapte/inegal),cum interpretez?
Act aditional inseamna acordul partilor ...
Deci este cam ilegal ce au facut sa imi schimbe programul fara act aditional chiar si cu specificatia ca este doar pe durata starii de urgenta?pot face reclamatie undeva?va multumesc de raspunsuri!
Sesizati ITM-ul si/sau promovati o actiune in instanta pentru anularea acelei decizii.

Alte discuții în legătură

Program lucru 12 cu 24 eklipse eklipse Buna ziua, As avea si eu urmatoarea nelamurire. Activitatea prestata as putea opta pentru un program 12 cu 24, respectiv: - luni 9-21 - marti liber - ... (vezi toată discuția)
Legalitate program 12/24 - 12/48 Elena_Denisa Elena_Denisa Buna ziua, am nevoie de ajutor... in exprimare #-o Cum explic cuiva de ce nu e legal 12/24... si atat si ca trebuie sa fie 12/24, 12/48, va rog? (vezi toată discuția)
Program de lucru, zile libere consecutive și ore de noapte aba1011 aba1011 Bună seara din nou, Mă adresez la dvs cu o nouă problemă și înainte să discut cu angajatorul sau să fac vreo reclamație la ITM vreau să fiu sigur ... (vezi toată discuția)