avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sarcinile unu manager de transport
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sarcinile unu manager de transport

Având această calitate si cea de administrator al firmei,pot însoți soferii in curse si daca având aceeasi categorie de permis pot sa ii înlocuiesc la condus ?Multumesc !
Ultima modificare: Vineri, 17 Aprilie 2020
Dragan Alina, utilizator
Cel mai recent răspuns: MINOKA HR , Consultant resurse umane 17:51, 21 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
REGULAMENTUL (CE) nr. 1071/2009 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN AL CONSILIULUI din 21 octombrie 2009:
art. 4 - Managerul de transport

(1) O intreprindere care exercita ocupatia de operator de transport rutier desemneaza cel putin o persoana fizica, managerul de transport, care indeplineste cerintele prevazute la articolul 3 alineatul (1) literele (b) si (d) si care:

(a) conduce permanent si efectiv activitatile de transport ale intreprinderii;

(b) are o legatura autentica cu intreprinderea, cum ar fi aceea dea fi un angajat, director, proprietar sau actionar al acesteia,sau administreaza intreprinderea sau, in cazul intreprinderiipersoana fizica, este insasi persoana respectiva; si

(c) este rezident in Comunitate.

(2) In cazul in care o intreprindere nu indeplineste cerinta privind competenta profesionala stabilita la articolul 3 alineatul (1) litera (d), autoritatea competenta poate sa ii acorde autorizatia deexercitare a ocupatiei de operator de transport, fara a fi desemnatun manager de transport in conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol, cu conditia ca:

(a) intreprinderea sa desemneze o persoana fizica rezidenta in Comunitate care indeplineste cerintele stabilite la articolul 3 alineatul (1) literele (b) si (d) si care este indreptatita in temeicontractual sa indeplineasca, in numele intreprinderii, atributii de manager de transport;

(b) contractul dintre intreprindere si persoana mentionata la litera (a) sa precizeze sarcinile pe care aceasta din urma trebuie sa le indeplineasca permanent si efectiv si sa indice responsabilitatile care ii revin persoanei respective in calitate demanager de transport. Sarcinile care trebuie precizate includ,in special, coordonarea activitatilor de intretinere a vehiculelor, verificarea contractelor si a documentelor de transport,contabilitatea de baza, alocarea incarcaturilor sau a serviciilor pentru fiecare conducator auto si vehicul si verificarea procedurilor de siguranta;

(c) in calitate de manager de transport, persoana mentionata lalitera (a) poate sa conduca activitatile de transport a cel mult patru intreprinderi diferite, efectuate cu ajutorul unui parc cuo capacitate maxima combinata de 50 de vehicule. Statele membre pot decide sa diminueze numarul intreprinderilor si/sau numarul total de vehicule din parcul gestionat de persoana respectiva; si

(d) persoana mentionata la litera (a) indeplineste sarcinile precizate in exclusivitate in interesul intreprinderii, iar responsabilitatile acesteia sunt exercitate in mod independent fata de orice intreprinderi pentru care intreprinderea in cauza efectueaza operatiuni de transport.

(3) Statele membre pot decide ca un manager de transport desemnat in conformitate cu alineatul (1) nu poate fi in acelasi timp desemnat in conformitate cu alineatul (2) sau ca poate fi astfel desemnat numai in ceea ce priveste un numar de intreprinderi sau un parc de vehicule care nu depaseste limitele stabilite la alineatul (2) litera (c).(4)

Intreprinderea informeaza autoritatea competenta referitorla managerul (managerii) de transport desemnat (desemnati)
Managerul de transport are alte atributii. Puteti sa-l insotiti pe sofer in cursa dar nu puteti sa conduceti masina de transport marfa (daca de spre acest tip de transport este vorba) intrucat nu sunteti angajat sofer. Soferii care transporta marfa (si dvs. in calitate de manager de transport rutier stiti asta), au nevoie de un atestat si deasemenea daca este vorba despre o masina peste 3,5 t si de o cartela tahograf, ceea ce presupun ca dvs. nu aveti (cartela societatii nu poate fi folosita in acest scop). Mai mult, medicina muncii se face diferit pentru fiecare post pe care o persoana este angajata, deci nu a confirmat medicul de medicina muncii ca sunteti apt sa conduceti o astfel de masina, chiar daca aveti aceeasi categorie de carnet de conducere.
Dar daca vreti sa conduceti totusi masina pentru a schimba soferul la curse mai lungi, va puteti angaja si ca sofer, cu conditia sa indepliniti toate cerintele legale in domeniu si sa aveti in vedere sa nu existe incompatibilitati si limitari ale legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licenta transport! Adrian46 Adrian46 Buna seara, Am infiintat o firma de transport si pentru a scoate licentele de transport trebuie neaparat o persoana angajata din firma? sau exista persoane ... (vezi toată discuția)
Licenta manager de transport - cum se colaboreaza? Inglourious Inglourious Buna seara, Socrul meu intentioneaza sa achizitioneze o masina pentru tractari auto - el avand carnet de soferi profesionist - acum uitandu-ma pe internet, ... (vezi toată discuția)
Buna seara! care este forma legala de angajare a unui manager ... constandache loredana constandache loredana Buna seara! Care este forma legala de angajare a unui manager de transport din afara unitatii? Inteleg ca exista aceasta posibilitate. Ne intereseaza in ... (vezi toată discuția)