avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Vecini gălagiosi deasupra și dedesubt
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Vecini gălagiosi deasupra și dedesubt

Locuieșc intr-un bloc la etajul 2. Vecinii de la etajul 3 au activitate intensa după ora 22:30 - aspira, fac curățenie, muta scaunele, dulapurile, fac sport pe ministepper, etc. Vecinul de la etajul 1 tipa și înjură și ne acuza pe noi ca facem gălăgie când nici noi nu putem dormi din cauza celor de la 3. In schimb cei de la 3 nu îl aud pe cel de la 1. Deci suntem agasați din 2 părți. Ce putem face? Pe cei de la 3 i-am rugat de nenumărate ori sa își facă treburile pana intr-o ora normala. Ne spun ca nu pot pentru ca ei așa au programul. Celui de la 1 i-am spus de nenumărate ori ca nu noi suntem cauza neliniștii lui însă nu ne crede, orice am face. Ce putem face?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:16, 18 Aprilie 2020
Gasiti aici Legea nr. 61/ 1991 republicata: [ link extern ]
Vedeti in special art.2 pct.25-27
Puteti sesiza politia.
Fiecare asociatie de proprietar iprin regulamentul de ordine interioara dispune programul de liniste obligatoriu de respectat de catre locatari
Realizarea de zgomote dupa ora 22 este interzisa atat de disp L nr 196/2018 cat si de L nr 61/1991 republicata
Dv va aflati in situatie delicata,cazand la mijloc intre beligeranti,suportand insa si dv neajunsurile zgomotelor produse de vecinii de la etajul superior
Este situatie de s intalnita mai ales in cazul imobilelor de locuit in comun construite printr-o anumita structura care nu asigura izolarea fonica minim necesara astfel ca orice zgomot se propaga intre etaje
Se poate incerca varianta izolarii individuale a proprietatilor-scump dar care scuteste de neplaceri
Izolarea fonica totala, pereti plus tavan si planseu (pentru ca zgomotele sa nu mai fie percepute deloc, in interiorul incintei izolate fonic) a apartamentului dvs. in afara ca este destul de costisitoare va crea incinte in care peretii transpira si condensul format poate crea igrasie. De la igrasie mai este doar un pas pana la boala de plamani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Orele de liniste de la bloc intrebareintrebatoare intrebareintrebatoare Tocmai m-am mutat la bloc cu chirie si am aflat de orele de liniste, acestea din bloc sunt de la ora 14:00 - 17:00 si 22:00 - 7:00. Am citit legea 61/1991, dar ... (vezi toată discuția)
Buna dimineața! probleme cu vecinii!!! de 3 ani m-am mutat într-un ... florinpetroi florinpetroi Buna dimineața! Probleme cu vecinii!!! De 3 ani m-am mutat într-un alt apartament. Din prima seara dupa (semnarea actelor) când am fost sa inspectam ... (vezi toată discuția)
Poluare fonica produsa de un generator torr10 torr10 Daca vecinul are generator de curent care ma deranjeaza seara dupa ora 22 pana la 2 noaptea aflat la distanta mica de gardul meu trebuie sa am aparat de ... (vezi toată discuția)