avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna seara.
Săptămâna trecută am primit suma de 500 de lei reprezentând cadou ptr copiii mei, avand nevoiea sa achiziționez diverse jucării și jocuri care sa ii ajute sa treaca mai usor peste aceasta perioada dificila.
Pe contul bancar am o poprire de la un executor care a considerat că toată suma o poate retrage din contul meu.
In acelasi cont intra indemnizația de handicap si alte drepturi bănești cuvenite băiatului meu.
Intrebarea mea este daca executorul a procedat corect.
Eu nu am nici un venit personal.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: opreanlaura , utilizator 13:31, 18 Aprilie 2020
indemnizatia de hamdicap si alte venituri cu destinatie speciala nu sunt supuse popririi, insa acea suma de 500 de lei, da, e legal sa v-o ia pe toata.
Cum stiati ca pe conturi aveti poprire, aveati posibilitatea sa numiti ce vreti sa cumparati si persoana care a dat banii, putea achita on line si sa va vina dvs coletul.
Imi pare rau pentru copilasi.

gi-jane2 a scris:

indemnizatia de hamdicap si alte venituri cu destinatie speciala nu sunt supuse popririi, insa acea suma de 500 de lei, da, e legal sa v-o ia pe toata.
Cum stiati ca pe conturi aveti poprire, aveati posibilitatea sa numiti ce vreti sa cumparati si persoana care a dat banii, putea achita on line si sa va vina dvs coletul.
Imi pare rau pentru copilasi.

Da, sunt mama singura si stau in chirie. Domnul care a trimis banii a considerat că este mai bine sa iau ce cred eu ca se potriveste ptr fiul meu bolnav de autism decat sa cumpere dansul ceva ce nu i-ar putea starni interesul avand in vedere ca la jucarii si jocuri nu apar recomandari de genul.
Multumesc ptr raspuns.
Paște binecuvântat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Aprilie 2020
opreanlaura, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre poprire yonutz113 yonutz113 Buna seara Am un card de debit emis de banca ING pe care imi primesc salariul de la angajator. In trecut am efectuat tranzactii online la o camera de jocuri ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie handicap grad 1 de 1600 ron Bilciu Liviu Bilciu Liviu Pensia de handicap a mamei este gradul 1 grav cu asistent personal, pensia de handicap este de 1600 de lei. si de luna aceasta executorii judecatoresti Golt ... (vezi toată discuția)
Impozitare cadouri de craciun contawest contawest Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie Societatea noastra a acordat de Mos Nicolae copiilor salariatilor un cadou in valoare de ... (vezi toată discuția)