avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada lucrata dupa depunerea dosarului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada lucrata dupa depunerea dosarului de pensionare.

Buna ziua.
Sunt nascut la 29.11.1956, lucrez la o SA de 37 ani si 8 luni iar in data de 23.03.2020 (la virsta de 63 ani si 4 luni) am depus dosarul de pensionare pentru limita de virsta (am 11 ani lucrati in grupa a II-a, 5 ani facultate la zi si 9 luni stagiu militar). Cind am depus dosarul de pensionare am mentionat ca lucrez si mi s-a spus ca pot sa lucrez in continuare si ca decizia de pensionare isi va face efectul de la data de 23.03.2020.
Am intrebat angajatorul in ce conditii pot sa-mi fac lichidarea si acesta mi-a spus ca, pentru a putea beneficia de ajutorul care se acorda la pensionare, numai in baza deciziei de pensionare.
In aceste conditii pentru perioada de la depunerea dosarului de pensionare si pina la primirea deciziei si incetarea raportului de munca pot sa primesc si pensia si salariul ?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:42, 20 Aprilie 2020
Vorbiti despre pensionare la limita de varsta sau despre pensionare pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare?
Buna ziua.
Despre pensionare pentru limita de virsta cu reducerea virstei standard de pensionare (am 2 ani reducere pentru cei 11 ani lucrati in grupa a II-a).
In speta, pana la primirea deciziei de pensionare veti primi salariul ...

Drepturile de pensie pentru limită de vârstă se plătesc de la data acordarii, stabilita prin decizie a casei teritoriale de pensii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere dosar pensionare segovia_48 segovia_48 O ruda a primit Decizia prin care se respinge cererea de inscriere la pensie pentru LIMITA DE VIRSTA. Redau extrase din aceasta Decizie > Solicitant : Mihai ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de virsta si servici. GMarin GMarin Buna ziua. Am virsta de 63 ani si 4 luni. La 63 de ani puteam sa ies la pensie pentru limita de virsta (am lucrat 11 ani in grupa a II-a si am 2 ani ... (vezi toată discuția)
Referitor decizie de pensionare pentru limita de varsta ContSters431253 ContSters431253 imi poate explica si mie in mod profesiona, cum se interpreteaza notiunea: reducerea virstei standard de pensionare cu 1 an de zile? (vezi toată discuția)