avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pentru limita de virsta si servici.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pentru limita de virsta si servici.

Buna ziua.
Am virsta de 63 ani si 4 luni. La 63 de ani puteam sa ies la pensie pentru limita de virsta (am lucrat 11 ani in grupa a II-a si am 2 ani reducere). Acum, cu nebunia asta cu virusul, m-am enervat si am depus dosarul de pensionare. De la casa de pensii mi s-a spus ca voi primi pensia incepind cu data cind am depus dosarul. Am spus ca eu lucrez inca si mi s-a spus ca pot sa lucrez cit vreau....
Intrebarile mele ar fi urmatoarele:
1. In ce conditii pot incheia relatiile de munca cu actualul angajator amiabil (am niste beneficii la pensionare) nu prin demisie ? As vrea sa fac acest lucru cit mai repede posibil.
2.Daca eu as dori as putea sa lucrez pina la 65 de ani (ma intereseaza daca angajatorul ma poate forta sa-mi fac lichidarea) ?
3.In aceasta perioada as primi si pensia si salariul ? Daca da, acesta ar insemna niste impozite suplimentare ?
4.Pentru perioada de la depunerea dosarului de pensie pina la incetarea activitatii se mai face actualizarea la decizia de pensionare initiala ?

Alte discuții în legătură

Perioada lucrata dupa depunerea dosarului de pensionare. GMarin GMarin Buna ziua. Sunt nascut la 29.11.1956, lucrez la o SA de 37 ani si 8 luni iar in data de 23.03.2020 (la virsta de 63 ani si 4 luni) am depus dosarul de ... (vezi toată discuția)
Ajutor - presiuni pentru pensionare poleucalivia poleucalivia Buna ziua. Sint angajata la un CAR Pensionari in functia de functionar de peste 8 ani, am 61 de ani si marea problema a mea este ca presedinta face presiuni ... (vezi toată discuția)
Am 43.79733 puncte totale si punctaj mediu de 1.27656 si 22500 ... Bibi29 Bibi29 Am 43.79733 puncte totale si punctaj mediu de 1.27656 si 22500 lei pensia pe luna. Daca primesc indicele de corectie cind am depus cererea pentru pensia de ... (vezi toată discuția)