avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Somatie ANAF cu titlu executoriu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Somatie ANAF cu titlu executoriu

Buna ziua! Am primit o somatie cu titlu executoriu de la ANAF pentru neplata unui impozit pe venit din chirie pe anul 2019. Eu am achitat online acest impozit si chiar am beneficiat si de o bonificatie intrucat am achitat pana la sfarsitul lunii martie 2019. Problema este ca figurez cu domiciliul fiscal in Buftea, jud.Ilfov, eu avand in trecut un cabinet individual cu sediul in Buftea, pe care l-am inchis anul trecut. Domiciliul legal este in sectorul 1. Contractul de inchiriere a fost depus si inregistrat la ANAF sector 1, acolo unde figurez cu domiciliul. Impozitul a fost platit in contul sectorului 1. Somatia a fost emisa de catre Buftea, intrucat declaratia unica, dupa completare, a ajuns la Buftea, pe baza CNP-ului. Am solicitat de curand transferul domiciliului fiscal de la Buftea la sectorul 1, insa mi s-a spus ca va dura destul de mult. Am depus la Buftea dovada platii acelui impozit in contul sectorului 1 si am solicitat sa fie clarificata situatia si sa fie anulata somatia, insa mi s-a spus ca nu se poate solutiona cererea mea, nu stiu din ce motive. Cum se poate rezolva aceasta situatie? Eu am achitat si impozitul pe acest an prin intermediul portalului ghiseul.ro si nu a fost reactualizat in sistem, intrucat figurez ca nu as fi platit, desi a fost procesata plata si am dovada. Va rog sa ma ajutati sa clarific aceasta situatie. Multumesc!

Alte discuții în legătură

Bonificatie impozit pe venit Marian Hainagiu Marian Hainagiu Bună ziua, Cum as putea beneficia de bonificatia de 10% din impozitul pe venit aferent anului 2019, in conditiile in care: -am depus declaratia unica cu ... (vezi toată discuția)
Cum si cand se face plata sumelor datorate de o ii alexandrada alexandrada Bună ziua! Mi-este neclar dacă de când apărut declarația unică mai aștept sau nu impunerea de plată de la ANAF sau pur și simplu plătesc în contul ... (vezi toată discuția)
Penalitati pentru impozit auto achitat deja irinapapuc irinapapuc Detin un autoturism din 2013, pentru care am platit in fiecare an impozitul, prin ghiseul.ro, la primaria sectorului 5, conform domiciliului meu initial. Din ... (vezi toată discuția)