avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Penalitati pentru impozit auto achitat deja
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Penalitati pentru impozit auto achitat deja

Detin un autoturism din 2013, pentru care am platit in fiecare an impozitul, prin ghiseul.ro, la primaria sectorului 5, conform domiciliului meu initial.
Din 2017 am schimbat domiciliul in sectorul 3 insa pe ghiseul.ro impozitul pentru autoturism a continuat sa imi apara la primaria sectorului 5. Eu am platit in continuare impozitul asa cum aparea pe ghiseul.ro, pana in 2022, cand nu am mai regasit aceasta obligatie nici la sectorul 5, nici in alta parte.
Sunand la Primaria S5, am aflat ca impozitul era datorat PrimarieiS 3 si ar fi trebuit achitat catre PrimarieiS3. Am sunat si la Primaria S3, anuntand situatia si solicitand remedierea situatiei. In 2022 nu s-a intamplat insa nimic pentru rezolvarea situatiei, cu toate ca eu am continuat sa fac solicitari in acelasi sens, pe mail, la telefon si pe platforma de comunicare ConectX.
Abia anul acesta, in urma unei alte solicitari a mea pe ConectX, cei de la Primaria S3 au raspuns trimitandu-mi o fisa de impunere pentru anii 2018-2023, cu penalizari pentru anii 2018-2022 si comunicandu-mi ca pentru recuperarea sumelor platite deja, sa fac o cerere la Primaria S5.
Mie se pare incredibil, sunt eu in culpa cu ceva pentru a plati inclusiv penalitati?
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Pot contesta aceasta fisa de impunere? am sanse sa am castig de cauza? Si daca da, unde?

Va multumesc.



Cel mai recent răspuns: irinapapuc , utilizator 16:18, 28 Februarie 2023
Din 2017 am schimbat domiciliul in sectorul 3

La schimabrea domiciliului in 2017 nu ati solicitat si notarea pe rol a vehicolului ,acesta ramand in evidenta sector 5
Daca aveti documente justificative legale care dovedesc achitarea obligatiilor aferente auto perioada mentionata ,le puteti comunica oficial autoritatii fiscale sector 3 care ar implica efort birocratic intre unitatile fiscale
Intr-adevar nu am solicitat notarea pe rol a vehiculului, deoarece nu am stiut ca am aceasta obligatie. Fiind in acelasi oras, nu a fost necesar sa schimb numarul iar de declaratia pe care trebuia sa o fac la taxe si impozite sector 3 am aflat abia acum, interesandu-ma pe site-uri/forumuri pe tema acesta.
Am documente justificative intrucat am platit in fiecare an prin ghiseul.ro, spuneti ca as avea temei juridic sa le solicit sa faca compensarea? Pentru ca ei nu par sa fie dispusi la acest efort - raspunsul lor a constat in transmiterea seaca a deciziei de impunere pentru 2018-2023.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! din anul 2017 m/am mutat din sectorul 2 in sectorul ... Miroiu77 Miroiu77 Buna ziua ! Din anul 2017 m/am mutat din sectorul 2 in sectorul 5. Din nestiinta, am continuat sa platesc impozitul pentru autoturism tot la sectorul 2. Acum ... (vezi toată discuția)
Impozite si taxe locale mirceaione mirceaione In prezent sunt plecat din tara pentru o perioada mai lunga si as dori sa-mi platesc taxele si impozitele locale la primaria de care apartin,un municipiu ... (vezi toată discuția)
Compensare impozite si contributii Ana-Maria Pînzaru Ana-Maria Pînzaru Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: 1. Pana in luna a 6-a a anului 2016 am fost inregistrat la ANAF S3, iar ulterior m-am multat la ANAF S4, ca ... (vezi toată discuția)