avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan

Buna ziua. Am fost oprit de politie in 25 ianuarie 2020 si testat cu alcool testul cu rezultatul 0,41 mg/l aer expirat. Dupa recoltarea probelor de sange s-a dovedit a fi o alcolemie de 2,18 mg/l in sange la prima proba si 1,86 mg/l cea de-a doua. Credeti ca o expertiza pentru aparatele de la IML ar fi oportuna? Mie persona limi pare ca este o diferenta foarte mare intre aerul expirat si sange.
Daca cer expertiza si se dovedeste ca totul este in regula ma va afecta cu ceva la proces, in ideea in care eu imi recunosc greseala doar ca vreau sa fiu sigur de rezultate.
As ma dori daca se poate sa imi spuneti cam ce pedeapsa as putea lua pentru fapta mea (aproximativ) in conditiile in care aceasta este prima mea abatere in toti cei 39 de ani de viata. Mi-a luat avocat dar in conditiile pandemiei actuale nu am mai ajuns nici la politie pentru declaratie.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:06, 21 Aprilie 2020
Nu este prima și, probabil, nici ultima anomalie privind alcoolemiile stabilite cu ajutorul etilotestului și cele stabilite de INML prin analiza sângelui. Am întâlnit și anomalia inversă, adică etilotestul indica o valoare de 0,8 mg/l, iar din analiza sângelui a rezultat o valoare de 0,5 mg/l.
Solicitați certificatele de verificare metrologică atât a etilotestului, cât și a aparaturii de la INML
ing. Ioan Ciobanu
Recidivist nu sunt, sticla de bere avea 0,5 L.
Dar faptul ca as cere expertiză aparatelor de la INML ar putea deranja judecătorul? Eu repet, imi recunosc si regret fapta dar nu as vrea ca pedeapsa sa fie încărcată din cauza unei erori la aparate.
Pana la instanta, aveti dreptul sa solicitati in faza de up. Discutati cu avocatul dvs oportunitatea unei astfel de cereri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


Daniel Pasc a scris:

Recidivist nu sunt, sticla de bere avea 0,5 L.
Dar faptul ca as cere expertiză aparatelor de la INML ar putea deranja judecătorul? Eu repet, imi recunosc si regret fapta dar nu as vrea ca pedeapsa sa fie încărcată din cauza unei erori la aparate.



Tocmai pentru a evita erorile de măsurare ale aparatelor trebuie să solicitați certificatele de verificare metrologică ale aparatelor folosite. Aceste certificate de verificare metrologică se emit de Biroul Român de Metrologie Legală (BRLM).
Atenție! A nu se confunda cu cerificatele de calibrare emise de Poliție.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz etilotest, accept probe biologice therider109 therider109 Buna seara, Am tot cautat un raspuns pe forum, dar nu l-am gasit. In urma cu doua seri, varul meu a condus masina. A fost oprit de un echipaj de politie, el ... (vezi toată discuția)
Rezultatul dat de inml pentru alcoolemie este exagerat de mare față de cel al alcooltestului. cum e posibil așa ceva? DANIEL LUPU DANIEL LUPU Bună ziua. Am o rudă care consumase o doză de bere de 0,5 ml(ora 11:00) , sa urcat la volan, in drum spre casă (ora 13:00) a fost oprit de poliție și ... (vezi toată discuția)
Recalculare alcoolemie, declarații la începerea urmăririi penale. la ce să mă aștept, ce trebuie să declar? nikeni nikeni Buna ziua. Am avut alcoolemie in sange 0.85 iar peste o ora 0.65. Am fost acum sunat si informat ca mi-a inceput urmarirea penala si s-a dispus recalcularea si ... (vezi toată discuția)