avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Limitarea dreptului de miscare in absenta starii de ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Limitarea dreptului de miscare in absenta starii de urgenta

Dupa 15 mai, odata cu terminarea starii de urgenta ( presupunand ca nu e prelungita din nou ), mai poate fi limitata libertatea de miscare ? mai exact mai pot fi impiedicati batranii sa iasa din casa cand vor si sa mearga unde vor, pentru cat timp vor ? ( pe teritoriul Romaniei ) ?
Ultima modificare: Duminică, 19 Aprilie 2020
george1214, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:20, 20 Aprilie 2020
Buna seara,
DA, prin ordonanta de urgenta avand in vedere ca nimeni nu vrea sa ii vada trecand la cele vesnice mai repede decat e cazul.
Eu am intrebat altceva si anume daca in absenta situatiei de urgenta mai sunt si alte instrumente legale de a-i inchide pe oameni in case. Nu ma pricep dar pare logic ca ordonantele de urgenta se pot da doar pe timpul starii de urgenta, deci in absenta acesteia nu prea vad ce justificare legala ar mai exista
Ultima modificare: Luni, 20 Aprilie 2020
george1214, utilizator
Probabil ca se va prelungi starea de urgență daca se va considera ca vârstnicii trebuie feriți.
Este recomandabil sa existe ore la care să circule pe strada si ar fi bine de evitat ca ceilalti oameni sa circule în acel interval de timp.
După părerea mea, ar trebui să existe autobuze care să îi transporte doar pe pensionari fără a avea acces tinerii.Eu nu recomand si nici nu am recomandat circulația la grămadă în această perioadă.

Nu se poate pune problema să nu poată ieși din casa si nici sa fie carantinati asa cum am auzit ca se vehiculează.

Depinde ce strategie se va adopta, care este situația concretă cu infectarile si care sunt zonele de risc ridicat.

După părerea mea, circulația bătrânilor nu presupune riscuri ridicate daca nu au contact cu cei tineri care pot fi asimptomatici.

Aveti aici si un link:

[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 20 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Si Arafat a infirmat carantinarea bătrânilor.
Sunt zvonuri aiurea.

Nu va luati dupa zvonuri aiurea.

Aveti aici o dezinformare care face rusine lumii politice dar cui ii mai pasa de rușinea lumii politice care vrea doar capital.electoral?

[ link extern ]

Este trist ca cei incapabili în loc să păstreze tăcerea induc in eroare oamenii de buna-credința in scop electoral.

Cei care au idei ar trebui sa vorbeasca iar cei care se află în criza de idei ar trebui să tacă...
Asa ar.fi onorabil...
Ultima modificare: Luni, 20 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necesitatea prelungirii starii de alerta o considerati utila sau inutila? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Va trebui stabilit din nou la nivel politic daca se impune sau nu prelungirea starii de alerta. Forul parlamentar va trebui sa decida. Daca nu se va ... (vezi toată discuția)
Covid-19. a emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu covid-19 in romania? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta ... (vezi toată discuția)
Testarile domnului dr. streinu cercel si a doamnei primar firea CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Mie imi pare o masura foarte utila. Voi ce parere aveti. Gandesc bine pentru ca vin doctorii la scara blocului si nu merg oamenii la.spital. Ar.fi fost ... (vezi toată discuția)