avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... sanctiune pentru autor care nu vrea drepturi de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

sanctiune pentru autor care nu vrea drepturi de autor

Buna seara!
Spuneti-mi va rog, ce sanctiune primeste un cantaret daca inregsitreaza un CD audio si-l distribuie la diferite magazine, care-l primesc fara nici un fel de factura, ci doar printr-o simpla mentionare a primirii marfii si platirii marfii vandute pe un caiet simplu de evidenta, in conditiile in care acesta nu vrea drepturi de autor, care ar duce la scaderea veniturilor sale?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Talk Partners , Consilier juridic 13:36, 14 Decembrie 2009
Daca vinde marfa fara factura , inseamna ca face evaziune fiscala !
Am inteles! Legea il obliga insa sa aiba si drepturi de autor pentru acele cd-uri chiar daca nu vrea? Chiar daca nu-l intereseaza daca ii este piratat cdul? Ma refer la plata impozitului pe drept de autor, la sigiliul acela dat de O.R.D.A etc? Si daca da, ce sanctiuni se aplica? Sau sub incidenta carei legi intra fapta sa?
Multumesc!
Buna ziua,

Protectia asupra copyright-ului apare de fiecare data cand este creata o lucrare care se califica pentru protectie. In cazul acesta, vorbim de originalitate. Dreptul dv este consfintit prin lege, indiferent ca dumneavoastra va convine sau nu! Legea nu va poate obliga sa aveti drepturi de autor, dupa cum legea nu va poate obliga la viata! Pur si simplu aveti acest drept!

Lucrari protejate de legea 8/1996
Opere literare si artistice - toate productiile din domeniul literar, artistic si stiintific, in orice forma de exprimare:
• carti, pamflete,
• prelegeri, adrese, predici,
• lucrari muzicale si dramatico-muzicale;
• coregrafii;
• compozitii muzicale cu sau fara versuri;
• opere cinematografice;
• lucrari, picturi, lucrari de arhitectura, sculptura, gravuri si litografii;
• fotografii;
• arta aplicata;
• ilustratii, harti, planuri, schite si lucrari tri-dimensionale legate de geografie, topografie, arhitectura sau stiinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de autor stanciuu_auco stanciuu_auco am fost asociata cu un indivd, in timpul asocierii am apelat la o firma sa ne faca un site folosind un CD-catalog pentru piese pe care il detine toata ... (vezi toată discuția)
Meserii - drepturi de autor Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua. As dori sa aflu pentru care meserii (functii) pot incheia contracte de drept de autor, ci nu contracte de munca. Tehnoredactorul, culegatorul de ... (vezi toată discuția)
Corectura text literar - contract drepturi de autor arosca arosca Buna ziua, Va rog sa imi comunicati daca partea de corectura pentru texte literare si pentru documentele traduse intra sub incidenta drepturilor de autor. Imi ... (vezi toată discuția)