avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Concediu fara plata

Buna ziua
Sunt angajata cu contract de munca pe perioada nedeterminata. Intrucat sunt si pensionara la limita de varsta, in conditiile actuale mi s-a suspendat contractul conf. art. 54 din Codul muncii, neputand beneficia de somajul tehnic, implicit 75%.
Initial am avut contractul suspendat de la 01.04 .2020 pana pe 14.04.2020, ulterior prelungindu-se pana la 30.04.2020
Intrebarea mea este daca aceasta suspendare mai poate fi prelungita daca va fi cazul, si pana la ce numar de zile de concediu fara plata pot beneficia legal. Ce se poate intampla dupa aceea?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Pitesti , utilizator 13:50, 21 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Art 54 Codul Muncii reprezinta o suspendare de contract prin acordul partilor, in consecinta vi se va suspenda acel contract atat timp cat veti dori dvs si angajatorul .......banuiesc ca pana la expirarea starii de urgenta.
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2020
Florin Cioca, Consilier juridic
Asa sper si eu. Multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare suspendare somaj tehnic anymaryh anymaryh Buna ziua, La societate s-a suspendat activitatea salariatilor pentru somaj tehnic in perioada starii de urgenta, ....in revisal s-a inregistrat decizia de ... (vezi toată discuția)
Șomajul tehnic și pensia davidsirb davidsirb Bună ziua! Mama mea este pensionară și lucra pentru un PFA. As dori sa știu dacă ea poate beneficia de somajul tehnic? (vezi toată discuția)
Plata contributii pentru salariati aflati in somaj tehnic irumes irumes La societatea unde lucrez s-a dispus masura suspendarii cim-ului salariatilor pentru reducerea temporara a activitatii, fara incetarea raportului de munca, ... (vezi toată discuția)