avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Șomajul tehnic și pensia
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Șomajul tehnic și pensia

Bună ziua! Mama mea este pensionară și lucra pentru un PFA. As dori sa știu dacă ea poate beneficia de somajul tehnic?
Cel mai recent răspuns: Pitesti , utilizator 12:16, 29 Aprilie 2020
Mama dvs. poate beneficia de somajul tehnic.
Vă mulțumesc frumos!

Cornel Vasile a scris:

Mama dvs. poate beneficia de somajul tehnic.

Buna ziua. Sunt in aceeasi situatie, insa mie (si altor colegi in acceasi situatie) angajatorul mi-a solicitat sa fac cerere de concediu fara plata, intrucat fiind si pensionara nu pot beneficia de somaj tehnic... Decizia de suspendare a contractului s-a facut in temeiul art. 54 din Codul Muncii. Sa inteleg ca nu a fost legal si ca puteam beneficia de somajul tehnic?
Mentionez ca firma la care lucrez este Societate pe actiuni (SA).
Ultima modificare: Miercuri, 29 Aprilie 2020
Pitesti, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata Pitesti Pitesti Buna ziua Sunt angajata cu contract de munca pe perioada nedeterminata. Intrucat sunt si pensionara la limita de varsta, in conditiile actuale mi s-a ... (vezi toată discuția)
Somajul tehnic sadaka sadaka Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca in somaj tehnic se mai platesc la stat contributiile si ce are de pierdut un angajat in aceasta situatie. ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic simina2006 simina2006 -Va rog sa-mi spuneti care sunt obligatiile angajatorului inainte de suspenda temporar activitatea salariatilor sai(somaj tehnic)? Ce documentatie tb ... (vezi toată discuția)