Doresc un raspuns concludent la situatia specificata mai jos, care sa ma ajute sa inteleg aplicarea legii 19/2020 prin aplicarea acelui procent de 75%:
Subsemnatul, lucreaza din data de 23 martie acasa. Durata efectiva este de 8 ore pe zi. Sotia este de la inceputul anului in concediu de studii doctorat, concediu cu plata. Avem un copil de 8 ani.
In aceasta situatie, se poate beneficia de prevederile legii 19?
Nu se poate beneficia de prevederile Legii 19/2020.
Prevederile se aplica persoanelor care indeplinesc cumulativ conditiile prevazute la art.1 alin. (2) din Legea nr. 19/2020, respectiv:
a) au copii cu varsta de pana la 12 ani, inscrisi cadrul unei uniti de invatamant sau au copii cu dizabiliti cu varsta de pana la 18 ani, inscrisi in cadrul unei unitati de invatamant b) locul de munca ocupat nu permite munca la domiciliu sau telemunca.
Zilele libere se acordă la cererea unuia dintre părinți, depusă la angajatorul persoanei care va supraveghea copilul în perioada mentionata in lege, însoțită de o declarație pe propria răspundere a celuilalt părinte, din care să rezulte că acesta nu a solicitat la locul său de muncă zile libere ce i s-ar cuveni potrivit Legii nr. 19/2020, respectiv că nu se află în concediu de odihnă sau concediu fără plată, precum și de copia certificatului/ certificatelor de naștere al/ale copilului/copiilor.
Legea 19
andreanoandreea
Buna ziua, daca sotul meu lucreaza de acasa eu pot beneficia de legea 19?compania la care lucrez imi spune ca atata timp cat ei imi ofera posibilitatea ... (vezi toată discuția)
Concediu
linda 77
Buna seara,intrebarea mea este daca pot sta cu copilul in concediu avand in vedere ca s_a dat lege ,daca el are 12 ani si 5 luni......Sau doar copii pana in 12 ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 19/2020
noa
Beneficiaza persoana care nu isi poate lua zile libere platite conform lg. 19/2020, de majorarea salariala prevazuta de lg. 19/2020, in cazul in care ... (vezi toată discuția)