avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... România ar avea potențial sa produca testele pentru ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

România ar avea potențial sa produca testele pentru noul coronavirus?

Ma refer la toate testele relevante, atat la cele PCR cât și la cele pentru a se verifica cât din populație s-a imunizat.
Am văzut că medicii merg pe presupuneri si nu prea imi par deloc bune estimările.lor făcute asa aiurea fără teste concrete...

Fără a se testa în mod masiv populația vom bate pasul pe loc.

Cum ar fi nevoie de cel puțin 60 de milioane de teste PCR si de celelalte teste câteva milioane, ma gandesc ca ar fi si rentabil sa producem chiar noi aceste teste.

Am putea sa si exportăm astfel.de teste si ar fi ceva economic.

Nu cred ca avem o altă variantă mai bună si daca Romania ar putea produce asa ceva ar fi de mare utilitate.
Nu cred ca ar fi o activitate care să meargă în pagubă si chiar ar putea sa fie si ceva economic.

Stie cineva care ar fi impedimentele daca acestea ar exista?

Sau, daca ar fi mai avantajos sa importam decat sa producem...
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:19, 25 Mai 2020
OMS a anunțat că timp de 2 ani noul coronavirus ne va însoți.

[ link extern ]

Si medicul STREINU CERCEL zice la.fel.

Dacă nu producem teste si sa facem testări masive la.noi cred ca va dura mai mult.

România este o țară mică si ar trebui să se mobilizeze sa rezolve problema.cu testarile.
Acum, ca s-a rezolvat problema cu echipamentul de.protectie al cadrelor medicale se impune o atenție deosebită pe o testare masivă ca sa se poata controla situația.

Am inteles ca nu au avut teste dar acum a venit vremea sa aveam macar 60 de milioane de teste si pentru orice firma ar trebui să fie o afacere profitabilă.

Este mai ieftin sa se faca testări si sa terminam cu noul.coronavirus decat sa plătim spitalizari care costa 11 000 lei sau mai mult pentru fiecare persoană.
Un test am inteles ca ar costa statul.doar 200 lei.

Peste câteva luni multi oameni vor pleca în străinătate și vor reveni inapoi si fara teste chiar pierdem vremea.
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu exista in momentul de fata vreun producator sau potential producator in Romania. Deci subiectul deschis de dvs. nu are raspuns.

Problema ramine la nivelul cresterii capacitatii de testare, deci vom fi nevoiti, cel putin, sa detinem echipamente + kituri in cantitati mari si, foarte important, personal suficient de calificat in a recolta corect probe. Ideal ca toate acestea sa fie uniform repartizate geografic.
[ link extern ]
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2020
latka, utilizator
Da, si problema.personalului competent in ceea ce priveste o recoltare corecta a probelor biologice pentru a se evita contaminarea sau sa se reuseasca gasirea virusului constituie o problema deosebit de serioasa.
Tot la fel de serioasa este si problema biologilor care sunt prea puțini si ar trebui să fie in numar mult mai mare pentru a se putea face testele de urgență, mai ales ca timpul poate altera acuratetea analizei de laborator.

Aceasta problema ar putea fi însă rezolvată daca ar exista suficiente teste.
De pilda, printr-o colaborare la nivel mondial se poate adopta varianta ca sa vina medici straini, care impreuna cu medicii romani sa se ocupe de recoltari masive în România penal la.final.
După aceea, toti medicii sa se deplaseze în altă țară pentru a rezolva problema si tot asa pana la finalizarea problemei cu COVID 19.

Așadar, problema lipsei personalului la.nivel mondial se.poate rezolva în acest mod.
Un efort susținut, asa cum s-au unit națiunile la sfarsitul celui de al II-lea război mondial.
Fiind pandemie toti au interesul sa o rezolve si trebuie rezolvat în toată lumea sau macar in lumea civilizată la început.

Acum vreo luna circula o gluma.
Dacă până pe 22 august 2020 nu învingem noul coronavirus, noi romanii vom lupta alaturi de el.

As vrea sa evităm asa ceva...pana pe 23 august 2020...
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Vorbeati de lipsa biologilor si apoi ati "decis" ca trebuie sa "imprumutam" medici.

Stiti vreo tara in care biologii si/sau medicii de infectioase stau degeaba si taie frunza la caini ? E vreo tara care a scapat definitiv de Covid-19 ?
Daca fiecare țară împrumuta câțiva medici si laboranti biologi cu schimbul, cu menținerea unui control atent situația s-ar rezolva.
Deci, ca sa ma fac inteles, nu este necesar ca tarile respective sa fi scăpat de COVID 19 sau sa aiba medici care să nu aibă ce face ci sa se faca o corelare comună.

Numai daca avem in vedere cât se testează în România se poate si in alte tari care nu sunt grav afectate sa se procedeze la.fel.
Fără o acțiune în forță nu finalizam circul cu noul coronavirus .
Trebuie actionat puternic pe un teritoriu cu izolari în cunoștiință de cauză si sa stim care sunt imuni si nu pot transmite si cei care pot transmite.
Printr-o corelare în forță s-ar reduce substanțial transmisia virusului si apoi s-ar ajunge la final.

Se pot face analize care să stabilească clar cât de puține teste se pot face intr-o tara si in alta.
De pilda, tari mici precum.Croatia, Serbia, etc. daca controlează situația se pot lipsi de câțiva medici si laboranti.Tot la.fel.si tari mari precum China.

Trebuie un efort susținut care să dea rezultate concrete si sa iesim in contraofensivă.
Dar...trebuie să avem teste în primul rând.
Restul se poate rezolva.

Dacă nu se face ceva masiv ca sa duca la.controlarea situație va dura mult timp si vom bate pasul pe loc si nu numai România ci toate țările, indiferent cât de dezvoltate ar fi ele.

Aveti aici un link cu transmiterea virusului:

[ link extern ]

Schemele cu bulinele colorate imi par OK doar ca eu cred ca transmiterea virusului este mai mare decât se presupune de cotidianul britanic The Guardian, pentru ca viteza de propagare a virusului nu se corelează cu graficul, după părerea mea.
Sau, modalitatea de infectare este mai mare din alte motive de transmitere decat cele bazate pe palierul distantierii sociale.
Eu asa vad situația pentru ca logica asa ar arata...

Coreea de Sud și Germania par să aibă o strategie de felul cum am arat eu doar ca ei sunt multi ca populație si la noi ar fi mai usor.
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Covid-19. a emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu covid-19 in romania? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta ... (vezi toată discuția)
Unii afirma ca noul coronavirus ar fi aparut in china in august 2019 CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Aveti aici linkul: https://www.mediafax.ro/coronavirus/wuhan-imagini-din-satelit-indica-o-alta-perioada-de-inceput-a-coronavirusului-19262504 Nu am ... (vezi toată discuția)