Exista vreo reglemantare in domeniul constructiilor care sa impuna numarul de scari de bloc? E vorba si de evacuarea persoanelor in caz de incendiu. E vorbea de un bloc cu o singura scara si vreau sa stiu daca este legal sa aiba o singura scara. Deasemenea parcarile de la bloc trebuie sa aiba aviz ISU?
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu exista dispozitie in domeniul constructiilor care sa impuna un anumit numar de scari la un condominiu
Numai anumite constructii necesita aviz ISU
Parcarea care este pe domeniul public alcatuita din baterie de mai multe locuri de parcare neinchise nu necesita aviz ISU
HG 571/2016 spune ca parcaj cu peste 10 autoturisme trebuie avizat privind securitatea la incendiu. E domeniu privat, nu se aplcia aceasta lege? La bloc nu stiu daca nu exista anumite norme in constructii. Ideia este ca daca ia foc scara nu mai poate iesi lumea...
Parcarea, indiferent ca este publica sau privata este supusa avizului/ autorizatiei ISU in conditiile in care in imediata apropiere exista anumite spatii/ chiar in incinta parcarii in care sunt amplasate depozite, scari rulante, casa liftului, etc. Pentru linistea locatarilor ar fi bine sa se trimita de catre asociatia de proprietari o nota scrisa catre IJSU.
In locatiile cu o singura intrare (in speta o singura scara de bloc), de regula, sunt prevazute scari de incendiu (scara simpla cu cos de protectie), exterioare cladirii. Pentru a fi utila o astfel de scara exterioare, pentru acces la aceasta, pe fiecare etaj in parte, ar trebui sa existe o usa de acces care sa fie deschisa doar in caz de necesitate.
Blocul dvs. este probabil, mai vechi si nu are mai mult de 2-3 etaje, caz in care nu are scara de incendiu.
Blocul este din pacate nou si are o singura iesire fara nici o scara de incendiu. Unele parcari sunt la 20 cm de bloc, daca o masina ia foc va lua si izolatia de la bloc si nici nu mai iesim din scara. Este P+3
Ma gandeam ca undeva este un standard care trebuie respectat. Pana la urma si asociatia de proprietari trebuie sa aiba luate masuri de ssm si psi din cate stiu.
Din cate citisem a fost un astfel de bloc care a luat foc si ISU a declarat ca e vb de norme in constructii, nu este cerut de avizare ISU. Parcarile la 20 cm de bloc sigur incalca niste legi, daca o sa ia foc o sa fie responsabilitatea asociatiei sau a dezvoltatorului?
Aviz isu
cristian A.
Buna ziua. Am inchiriat un spatiu de 30mp pentru un cabinet de intretinere corporala , intr-o cladire p+2,in care cladire,la parter,exista un magazin care ... (vezi toată discuția)