avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Am cumparat un apartament cu terasa intr un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Am cumparat un apartament cu terasa intr un bloc nou ...

Buna ziua!

Am cumparat un apartament cu terasa intr un bloc nou si doresc sa o securizez.

Apartamentul este la etajul 5, pe fata blocului, Balustrada este din sticla de aprox 96 cm incadrata in cadru de fier. As dori sa inalt balustra cu in a 50 cm, tot in rama de fier, sudata pe rama cealalta, astfel incat sa nu stric fatada blocului.

Ce aprobari am nevoie? Care sunt pasii?
Daca nu e posibil acest lucru, cum se poate securiza zona astfel incat sa nu se strice fatada blocului?

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Arual123 , utilizator 16:00, 31 Martie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va trebuie proiect intocmit de o firma autorizata, La proiect se obtin avizele de proiectare necesare. in cazul de fata, posibil sa fie necesar si aviz ISU-SU.
In baza proiectului avizat se solicita autorizatie de ctie. de la primarie si aviz de urbanism.
Buna ziua!

Terasa apartine apartamentului cumparat de noi. Este o terasa mare de aproximativ 150 mp, gen curte la etajul 5. Problema este ca aceasta terasa are peretii din sticla, (sticla in rama de fier) asa cum se sunt la blocurile noi.
Eu, pentru siguranta copilului, a catelului si a oricui vine pe la noi, vreau sa inalt acesti pereti, tot cu sticla in rama de fier ca sa nu stric fatada blocului.
Asociatia de proprietari spune ca nu putem inalta deoarece se strica fatada blocului.
Este totusi proprietatea mea, inteleg ca nu putem face orice pentru a nu strica fatada blocului, dar o solutie de securizare trebuie sa mi se ofere, astfel incat sa fie aprobata si acceptata de asociatia de proprietari. Cum si ce trebuie sa fac?

Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Martie 2025
Arual123, utilizator
Am spus deja, in mesajul anterior, ce puteti face.
In actul de proprietate este trecuta si terasa ?! De regula, astfel de terase sunt proprietate comuna, nu se vand separat.
Incepeti cu o adresa catre IJSU si cereti consultanta/ solutii.
Daca asociatia spune ca nu este de acord atunci nu puteti efectua lucrarea mai ales ca este bloc nou.
Fatada este proprietate comuna. Trebuia sa intrebati inainte sa cumparati.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti o lucrare demontabila, structura usoara dar solida, care sa nu fie sudata de rama de sus, putin in interior, eventual niste ghivece de flori. Asa nu veti strica nimic si nu aveti nevoie de aprobari.

Arual123 a scris:

Daca nu e posibil acest lucru, cum se poate securiza zona astfel incat sa nu se strice fatada blocului?

Multumesc mult

Ultima modificare: Luni, 31 Martie 2025
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, locuiesc la et.4/4 iar problema o reprezinta balconul, ... Laura Șerban Laura Șerban Buna ziua, Locuiesc la et.4/4 iar problema o reprezinta balconul, care este situat in exteriorul blocului, dedesubt fiind alte balcoane ( asa a fost ... (vezi toată discuția)
Acoperire fara autorizatie balcon in bloc nou yna13 yna13 Am achizitionat un apartament la parter in bloc nou. Terasa apartamentului mea este mai lunga cu 2,50 m si mai lata cu 50 cm fata de balcoanele apartamentelor ... (vezi toată discuția)
Amenajare terasa 1234alina 1234alina Buna ziua, Acum cateva luni am cumparat un apartament situat la etajul 1, deasupra unor spatii comerciale. Apartamentul are iesire pe o terasa cu catran de ... (vezi toată discuția)