avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Material video pentru Youtube
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Material video pentru Youtube

Buna ziua,

V-as ruga tare mult sa ma ajutati cu o informatie. La momentul actual inregistez o serie de clipuri video informative in domeniul sanatatii (unele gratuite altele platite) pentru canalul meu de Youtube. As avea nevoie sa folosesc segmente din documentare/stiri/alte surse video in aceste clipuri. In vest am vazut multe cazuri in care segmentele folosite sunt afisate intr-un cadran (adica nu pe tot ecranul) si se mentioneaza sursa. Asta pare sa fie practica obisnuita. In ce conditii este permis acest lucru?

Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:55, 25 Aprilie 2020
Utilizarea cinstita inseamna ca sunt permise scurte citate in scop de critica, parodie, comentariu, etc.
e o singura conditie: sursa trebuie sa fie de acord. in acordul scris (altfel nu e valabil) se specifica si modul de folosire a inregistrarii preluate si citarea ei.
Va multumesc frumos pentru raspuns!
Tocmai am aflat ca raspunsul dvs este gresit.

Pentru cine mai are nevoie, cititi legea 8/196 privind dreptul de autor si drepturile conexe. In plus exista multe prevederi legale ce reglementeaza acest aspect.
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2020
seba_c85, utilizator
daca prin aceasta a crescut gradul dvs de instruire, forumul si-a atins scopul.

Alte discuții în legătură

Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe vallir vallir Buna seara, Speta: realizam un video (mai exact filmari din trafic; dashcam), il editam (muzica, efect etc.) si il uploadam pe Ytb. Dupa cum bine stim, ... (vezi toată discuția)
Ce pot pati daca folosesc video si foto fara sa consult autorul? IoanVictor IoanVictor Buna ziua, Sunt jurnalist si creez foarte mult continut video. Avand in vedere ca nu am o pregatire pe domeniul juridic as vrea sa stiu daca este vreun loc ... (vezi toată discuția)
Preluare film youtube mfdunhill mfdunhill buna ziua, in cadrul unui buletin de stiri de pe statie TV din Romania a fost difuzat un material video filmat de mine si postat pe canalul meu de youtube. ... (vezi toată discuția)