avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Legea 8/1996 Privind dreptul de autor si drepturile ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Legea 8/1996 Privind dreptul de autor si drepturile conexe

Buna seara,

Speta: realizam un video (mai exact filmari din trafic; dashcam), il editam (muzica, efect etc.) si il uploadam pe Ytb. Dupa cum bine stim, Ytb-ul iti da posibilitate sa alegi daca video-ul tau poate fi embedded sau nu.

In cazul in care ai ales sa ca video-ul tau sa fie "embeddat", il pui pe un blog, si in cazul in care o televiziune sau alt site iti 'embeddeaza' video-ul, legea 8/1996 se mai aplica, daca nu se solicita acordul autorului? Sau nu se cere acordul autorului dar se precizeaza acesta/sursa?

In ce masura poate fi considerat un fisier video ca fiind opera? In ce masura contamineaza legea 8/1996 regulile/termenii/conditiile impuse de Youtube?

Sper ca m-am facut inteles.

Multumesc!:)
Cel mai recent răspuns: vallir , utilizator 22:29, 22 Septembrie 2015
Drepturile de autor le detineti dvs. si ati fost de acord cu una din licentele YouTube (normala sau Creative Commons, ultima permite reutilizarea de catre oricine).

Ati conferit YouTube o licenta care permite licentierea materialelor postate de dvs. catre oricare alt utilizator sau canal media care beneficiaza de acord pentru redifuzarea materialelor postate, la libera alegere a YouTube.

Vedeti [ link extern ]

(punctele 8 si 9).

Fragmentele folosite in scop de critica, citare, comentariu, parodie, etc., intra la utilizare cinstita si nimeni nu are nevoie de a obtine vreo permisiune pentru a utiliza in mod cinstit materialele produse de altii.
Multumesc mult pentru raspuns!
Toata nelamurirea mea rezulta din faptul ca Ytb iti spune ca le acorzi lor o licenta, insa tot tu ramai proprietarul 'operei'. Totusi, mi se pare logic ca daca esti de acord cu upload pe ytb si esti de acord si ca video-ul tau sa poata fi embedded, in cazul in care un site iti publica video-ul, sa nu fie nevoit sa iti ceara permisiune.
Seara faina!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare film youtube mfdunhill mfdunhill buna ziua, in cadrul unui buletin de stiri de pe statie TV din Romania a fost difuzat un material video filmat de mine si postat pe canalul meu de youtube. ... (vezi toată discuția)
Difuzare inregistrare video pe o statie tv mfdunhill mfdunhill buna ziua, in urma cu ceva timp am filmat, utilizand camera de bord din masina, un eveniment rutier. Aceasta inregistrare am uploadat-o pe youtube, iar acum ... (vezi toată discuția)
Drepturi autor youtube mastera mastera Buna ziua, Am urmatoarea problema... In urma cu o luna de zile mi-am deschis un canal pe youtube. In urma cu 2 saptamani acest canal mi-a fost inchis de ... (vezi toată discuția)