avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... difuzare inregistrare video pe o statie TV
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

difuzare inregistrare video pe o statie TV

buna ziua,

in urma cu ceva timp am filmat, utilizand camera de bord din masina, un eveniment rutier. Aceasta inregistrare am uploadat-o pe youtube, iar acum cateva zile aceasta inregistrare a fost difuzata de catre o statie TV fara a avea acordul meu de utilizare. Imi puteti spune daca aceasta televiziune a incalcat drepturile de autor?
multumesc
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 22:06, 30 Mai 2016
Depinde, scurte fragmente pot constitui utilizare cinstita, altfel ar fi o incalcare a drepturilor de autor. De asemenea, nu cunoasteti daca YouTube le-a oferit o licenta pentru a redistribui acele imagini, functie de licenta pe care ati ales-o in prealabil pentru acel video. A pune un video pe YouTube nu presupune doar drepturi, ci si obligatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare film youtube mfdunhill mfdunhill buna ziua, in cadrul unui buletin de stiri de pe statie TV din Romania a fost difuzat un material video filmat de mine si postat pe canalul meu de youtube. ... (vezi toată discuția)
Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe vallir vallir Buna seara, Speta: realizam un video (mai exact filmari din trafic; dashcam), il editam (muzica, efect etc.) si il uploadam pe Ytb. Dupa cum bine stim, ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fac un post de tv prin internet (broadcast-non profit) ! Flexy Flexy Buna seara! Vreau sa-mi fac un post de televiziune (mai bine zis broadcast) pe internet prin intermediul studiourilor virtuale livestream. Nu stiu ce fel de ... (vezi toată discuția)