avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... preluare film youtube
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

preluare film youtube

buna ziua,

in cadrul unui buletin de stiri de pe statie TV din Romania a fost difuzat un material video filmat de mine si postat pe canalul meu de youtube. As dori sa stiu daca in acest caz este vorba de o incalcare de copyright avand in vedere ca difuzarea a fost facuta fara acordul meu.
multumesc
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 04:09, 6 August 2016
materialul video încalcă prevederile Legii nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, ori este vorba de imagini din viaţa privată, fără acordul d-voastră (vedeți cazul judecătorului Danileț:www.avocatnet.ro/content/for... )
sau este vorba despre altceva?
Ultima modificare: Luni, 1 August 2016
Daniela Gratiela, Alte profesii
este vorba de un material filmat de mine, fara imagini din viata privata, material care a strans aprox 100.000 vizualizari pe youtube, iar o statie TV l-a preluat in cadrul stirilor si a facut un montaj pe el, mai precis inainte de difuzare si dupa. materialul este difuzat in intregime fara a se specifica sursa.
din punctul meu de vedere este necesar să căutați un consultat în materie civilă (dați clic pe ,,caută consultant'' în bara principală situată în partea de sus a acestei pagini).
Rog să-mi fie iertată detalierea, dorința mea este să vă ajut.
cu respect, vă doresc succes.
Exista mai multe intrebari:

A fost utilizare cinstita? Utilizarea cinstita inseamna ca sunt permise scurte citate in scop de critica, parodie, comentariu, etc.

Au obtinut licenta din partea Google? Publicarea unui film pe YouTube nu presupune doar drepturi, ci si obligatii. Pentru detalii cititi cu atentie licenta sub care ati publicat filmul pe YouTube. Printr-o astfel de licenta acordati YouTube dreptul de a licentia filmul catre terti. Iar daca ati ales licenta libera, orice persoana are dreptul de a redistribui opera dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Difuzare inregistrare video pe o statie tv mfdunhill mfdunhill buna ziua, in urma cu ceva timp am filmat, utilizand camera de bord din masina, un eveniment rutier. Aceasta inregistrare am uploadat-o pe youtube, iar acum ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor pentru videochat titus_steel titus_steel Buna ziua , am o intrebare preventiva sa adresez Domnilor Avocati . Sa zicem ca o persoana care lucreaza in domeniul video chat , banuiesc ca toata lumea ... (vezi toată discuția)
Incalcare drepturi de autor Modo77 Modo77 Buna ziua, O intrebare legata de drepturile de autor, va rog. Un film de scurtmetraj, creat de mine si asupra caruia am toate drepturile, a castigat un ... (vezi toată discuția)