avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Incalcare drepturi de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Incalcare drepturi de autor

Buna ziua,

O intrebare legata de drepturile de autor, va rog. Un film de scurtmetraj, creat de mine si asupra caruia am toate drepturile, a castigat un concurs organizat de catre o companie internationala si a fost postat pe contul de Youtube al companiei respective. Filmul a fost preluat de catre un canal de televiziune din Romania si difuzat fara acordul meu sau al companiei. Nefiind o emisiune de stiri, utilizarea loiala as presupune ca nu se aplica. Totodata, mai este si art. 13 din Legea 8/1996 care spune explicit ca filmul nu poate fi difuzat fara acordul detinatorului drepturilor de autor.
Intrebarea mea este: a fost vreo lege incalcata? Exista un caz legal aici?
Multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Modo77 , utilizator 09:05, 24 Iulie 2020
Daca acea companie a publicat filmul sub licenta copyleft (libera) nu puteti obtine niciun drept.
Multumesc pt raspuns.

Filmul a fost publicat sub licenta standard Youtube, care intr-adevar poate sublicentia catre terte persoane/companii, atat timp cat exista o cerere in acest sens, insa acest lucru nu a fost facut de catre postul TV.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare film youtube mfdunhill mfdunhill buna ziua, in cadrul unui buletin de stiri de pe statie TV din Romania a fost difuzat un material video filmat de mine si postat pe canalul meu de youtube. ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fac un post de tv prin internet (broadcast-non profit) ! Flexy Flexy Buna seara! Vreau sa-mi fac un post de televiziune (mai bine zis broadcast) pe internet prin intermediul studiourilor virtuale livestream. Nu stiu ce fel de ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor pentru agregator segmente continut video? phatsua phatsua Salut, pentru urmatoarele cazuri de mai jos (agregatoare continut cu scop informativ) cum ati interpreta legislatia in curs? 1. O emisiune video scurta de ... (vezi toată discuția)