avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Șomaj și prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Șomaj și prenatal

Bună ziua, sunt însărcinată în săp 30 iar de la 1 mai ar trebui sa întru prenatal,eu fiind în șomaj tehnic cu suspendarea contractul, firma unde lucrez fiind la fel închisa pana pe 15 mai cu starea de urgenta in care ne aflam,poate agnjatatorul sa ma bage în prenatal cu data de 1 mai? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:09, 25 Aprilie 2020
Buna ziua.
Cred ca se poate.
Intrebati mai bine la Casa de sanatate.
Nu angajatorul va baga in prenatal ... daca ati primit / veti primi concediu de maternitate , atunci il veti depune la angajator.
De la HR m-au sunat și au spus ca trebuie sa aștept sa treacă starea de urgenta și după 15 Mai atunci sa cer medicalul, eu nu as vrea sa pierd pentru ca este dreptul meu de câștig din veniturile respective,medicul de familie mi-a spus ca pe 1 Mai îmi poate da prenatalul, dumneavoastră spuneți ca pot intra în prenatal chiar dacă contractul de munca este suspendat, chiar dacă sunt în șomaj tehnic? Va mulțumesc!
Da, puteti intra in concediu medical...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste concediul prenatal leydutza leydutza buna ziua, ma numesc Alina si as vrea sa va spun in mare problema mea si daca cineva detine informatii descpre cazul meu sa-mi dea detalii. Sunt insarcinata ... (vezi toată discuția)
Viitoare mamica miki_mariana miki_mariana Buna ziua.momentan sunt in somaj din decembrie in luna asta mai bine zis saptamana ce vine o sa intru in prenatal,intrebarile sunt asa: 1pe luna lui ... (vezi toată discuția)
Doresc concediul prenatal dar angajatorul se afla in procedura de faliment catalinatoader2003 catalinatoader2003 Buna ziua. Sunt insarcinata in 27 de saptamani si doresc sa intru cat mai curand in concediu pre-natal. Angajatorul se afla in acest moment [b]in procedura ... (vezi toată discuția)