avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune cu probleme

Va rog sa-mi spuneti care este pasul urmator in urmatorul caz:
Proprietarul locuintei dcedaza.
Ramine sotia cu un copil major .
Decedatul mai are din alta casatorie 2 copii.Unul face renuntare la succeiune ,celalalt trimite din strainatate un asemenea act dar fara apostila si nu mai vrea sa mai trimita alt act corect ,motivand lipsa de timp etc.
In acest caz ce face sotia fiindca nu poate urma pasii la notar in termenul de 6 luni pentru masa succesorala.Intre timp a facut o acceptare de succesiune impreuna cu copilul.
Dupa 6 luni intra cu cazul in instanta?
Acum nu exista alti pasi ?
Fiul decedatului din strainatate refuza orice dialog.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:49, 14 Decembrie 2009
Daca fiul din strainatate refuza orice dialog, nu va ramane decat sa mergeti in instanta.Folositi si renuntarea lui, chiar neapostilata din strainatate, in instanta.
:((nu am fost niciodatain instanta. Care sunt pasii?
Costa mult?
multumesc
Cata vreme nu exista intelegere intre erezi ( spuneti ca unul refuza comunicarea , desi actul de renuntare e facut de reprezentantul legal , cu incuviintarea autoritatii tutelare) , nu va ramane decat sa sesizat judecatoria in a carei raza teritoriala s-a regasit ultimul domiciliu al defunctului ,uzand de procedura contencioasa.
Incercati sa trimiteti actul spre apostilare, prin firme specializate din Romania...., Cautati pe internet, dati cateva telefoane.....de exemplu:[ link extern ] /
utilizator2009 a scris:

:((nu am fost niciodatain instanta. Care sunt pasii?
Costa mult?
multumesc

IMI RASPUNDE CINEVA SI LA ACEASTA INTREBARE?

Alte discuții în legătură

Renuntare la succesiune ! lukaci1 lukaci1 Cum trebuie sa procedeze o persoana aflata in strainatate pt a renunta la succesiune?Trebuie sa mearga la consulat?Exista vreo declaratie tipizata pt r (vezi toată discuția)
Succesiune lupascu lupascu Buna ziua, am si eu doua intrebari si sper din tot sufletul sa ma ajutati, prima intrebare: pentru a deschide succesiune in primele 6 luni de la decesul ... (vezi toată discuția)