avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la succesiune !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la succesiune !

Cum trebuie sa procedeze o persoana aflata in strainatate pt a renunta la succesiune?Trebuie sa mearga la consulat?Exista vreo declaratie tipizata pt r
Cel mai recent răspuns: corina_serbanescu61 , utilizator 12:44, 9 Februarie 2010
buna ziua!
daca mai este in termenul de optiune succesoralla se poate prezenta la consulat sa dea o astfel de declaratie.
Sau , daca nu au fost platite impozite, nu s-au instrainat bunuri din succesiune , nu au fost luate in posesie , asa incat sa fie acceptata implicit mostenirea, erezii sunt considerati , fara a fi necesar vreun act prin care sa consimta la renuntarea la mostenire.
Poate sa mearga la consulat sa dea o declaratie de renuntare la succesiune sau dupa caz de a ramâne strain de succesiune sau aceleași declaratii le poate da in fata unui notar public din strainatate, ce vor fi apostilate, iar dupa sosirea in tara actul va fi tradus in limba româna , iar traducerea va fi legalizata de un notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura pt plecare cu copii in strainatate in lipsa unuia din parinti iulian_stefan01 iulian_stefan01 Va salut,, M-a rugat o prietena sa ma interesez cum ar putea sa faca rost de o procura pentru a putea pleca cu copii in strainatate dupa sotul ei. Sotul e ... (vezi toată discuția)
Schimbat buletin,parintii sunt in strainatate danylukristy danylukristy trebuie sa imi schimb buletinul,dar parintii mei sunt plecati in strainate si nu pot fi prezenti la ghiseu sa semneze pentru luarea in spatiu.Stiu ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Imputernicire facuta in usa pentru romania nella nella In urma decesului tatalui meu ma aflu in situatia de a avea nevoie de o renuntare la mostenire in favoarea mamei mele, care inca mai traieste in Romania. Este ... (vezi toată discuția)