avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... schimbat buletin,parintii sunt in strainatate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

schimbat buletin,parintii sunt in strainatate

trebuie sa imi schimb buletinul,dar parintii mei sunt plecati in strainate si nu pot fi prezenti la ghiseu sa semneze pentru luarea in spatiu.Stiu ca trebuie procura trimisa prin consulat,dar de exemplu nu pot sa faca procura la un notar de acolo si sa o trimita iar eu sa o traduc si sa o legalizez aici???#-o
Cel mai recent răspuns: gunnar , utilizator 11:34, 13 Iunie 2010
Parintii Dvs. au urmatoarea optiune: Sa formuleze o imputernicire in limba romana (NU pentru Dvs., ci pentru o alta persoana) sa semneze in locul lor. Cu aceasta imputernicire pot sa contacteze un notar local (din tara de resedinta), care va certifica, ca dansii au semnat (autentificare) si care poate sa faca demersurile pentru apostilarea autentificarii. Ei trimit autentificarea apostilata, apostila si autentificarea va fi tradusa (traducator oficial) si poate fi folosita la Evidenta Populatiei (vorbesc din experienta proprie).
ok,si sa inteleg ca persoana care va fi imputernicita va putea semna in locul lor pentru luarea in spatiu?multumesc!
Procura trebuie sa mentioneze expres, ca persoana X are dreptul sa dea acordul la actul de spatiu in locul parintilor Dvs. (trebuie sa fie imputernicita de ambii parinti), deci trebuie sa fie o procura speciala.

Daca din continutul reiese clar intentia parintilor pentru a imputernici persoana respectiva ca dansul sa dea acordul pentru actul de spatiu, atunci da, persoana imputernicita poate sa semneze.
inca o chestie, ca nu inteleg,daca ei fac imputernicirea in limba romana,de ce mai trebuie tradusa?
De ce va complicati si mai puneti o persoana pe drumuri (persoana imputernicita) cand unul dintre parinti poate sa dea declaratia de primire in spatiu la Ambasada sau Consulat? Daca sunt mai multi proprietari e suficient consimtamantul unuia, nu trebuie consimtamantul tuturor... De multe ori aceste procuri sunt gresit intocmite si se pune lumea pe drumuri degeaba. Plus ca se cheltuie o groaza de bani si timp...
Va dau un sfat, nu va mai chinuiti cu notarii din strainatate, sa mearga unul dintre parinti la misiunea diplomatica din tara in care se afla pt. a rezolva problema.
Pana atunci, putina rabdare.
Referitor la permis, pe noile modele de permis nu se mai trece domiciliul, asa ca nu vad de ce ar fi cei de la Politia Rutiera asa de stricti in privinta schimbarii permisului in cazul schimbarii domiciliului. Putin rabdare si treburile se vor aranja.
Bafta la scoala!

Alte discuții în legătură

Buna ziua! in cazul unei succesiuni privind o mostenire in urma ... sandor5657 sandor5657 Buna ziua! In cazul unei succesiuni privind o mostenire in urma parintilor decedati trebuie sa ma prezint personal, sau se poate da o imputernicire pentru ... (vezi toată discuția)
Intrebare procura notariala him19 him19 Buna ziua, datorita acestei epidemii de covid am fost \"blocat\" intr-o tara straina iar in Romania am un cont bancar pe care nu pot sa-l folosesc decat daca ... (vezi toată discuția)
Imputernicire succesiune Viki65 Viki65 Pentru a face o imputernicire in vederea unei succesiuni o persoana care are dubla cetatenie( Romana-Germana) cu domiciliul stabil in Germania avand buletinul ... (vezi toată discuția)