avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... schimbat buletin,parintii sunt in strainatate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

schimbat buletin,parintii sunt in strainatate

trebuie sa imi schimb buletinul,dar parintii mei sunt plecati in strainate si nu pot fi prezenti la ghiseu sa semneze pentru luarea in spatiu.Stiu ca trebuie procura trimisa prin consulat,dar de exemplu nu pot sa faca procura la un notar de acolo si sa o trimita iar eu sa o traduc si sa o legalizez aici???#-o
Cel mai recent răspuns: gunnar , utilizator 11:34, 13 Iunie 2010
ar fi fost bine sa ai dreptate,dar din pacate daca in contract sunt amadoi trecuti, amadoi trebuie sa fie deacord, adica amandoi sa faca procura,asa mi-au zis cei de la politie.
Autentificarea si apostila trebuie tradusa.

Ceea ce priveste serviciile consulare, am patit odata, ca am fost refuzat, pe motivul ca in viza de sedere era mentionata o anumita restrictie legala a dreptului de munca. Chiar angajata Consulatului mi-a sfatuit ceea ce v-am prezentat si aceasta solutie a costat 25 de Euro (notarul strain + apostila + etc.) pe cand cei de la consulat ar fi primit 50 de Euro pentru serviciul de autentificare.
poti sa alegi oricare din variante ;procura sau imputernicire.
Sunt foarte curioasa in ce localitate trebuie sa va faceti actul de identitate? Ati intrebat o singura persoana care v-a spus ca declaratia de primire in spatiu trebuie data de ambii parinti(ambii proprietari) sau ati cerut si o a doua parere? Se mai intampla sa fie si lucratori mai putin informati si sa fi avut "norocul" sa fi nimerit chiar un astfel de lucrator.
Salut, cum ai rezolvat?

Stiu sigur ca daca parintii sunt coproprietari, e de ajuns unul singur sa vina sa semneze. Asa mi-am facut eu buletinul precedent.

Totusi daca niciunul nu poate veni, procura trebuie facuta de amandoi?

Acum cativa ani am avut o situatie un pic diferita, 2 coproprietari trebuiau sa prelungeasca viza de flotant la o persoana (era o cumnata) care statea temporar in casa - deci nu schimbare de buletin. A fost nevoie de ambii coproprietari. Se intampla la Bacau.

Eu am scris aici cum poti schimba buletinul la urgenta in Bucuresti.
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Duminică, 13 Iunie 2010
gunnar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! in cazul unei succesiuni privind o mostenire in urma ... sandor5657 sandor5657 Buna ziua! In cazul unei succesiuni privind o mostenire in urma parintilor decedati trebuie sa ma prezint personal, sau se poate da o imputernicire pentru ... (vezi toată discuția)
Intrebare procura notariala him19 him19 Buna ziua, datorita acestei epidemii de covid am fost \"blocat\" intr-o tara straina iar in Romania am un cont bancar pe care nu pot sa-l folosesc decat daca ... (vezi toată discuția)
Imputernicire succesiune Viki65 Viki65 Pentru a face o imputernicire in vederea unei succesiuni o persoana care are dubla cetatenie( Romana-Germana) cu domiciliul stabil in Germania avand buletinul ... (vezi toată discuția)