avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imputernicire succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imputernicire succesiune

Pentru a face o imputernicire in vederea unei succesiuni o persoana care are dubla cetatenie( Romana-Germana) cu domiciliul stabil in Germania avand buletinul si pasaportul de Romania expirate, se poate adresa oricarui notar din Germania sau e necesar sa mearga la consulat?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:59, 24 August 2019
Trebuie să meargă la Consulat.
Întâi să își facă pasaportul și apoi procura.
Sau se pot face la un notar neamt( care stie sau nu limba romana) dar toate actele- procura, etc trebuiesc redactate in asa fel sa corespunda si sa poata fii folosite in Romania, normal ca trebuiesc traduse, apostilate, etc.
Nu are ce sa faca la un notar neamț, pentru că în Germania nu exista procedura autentificării. Apostila, supralegalizarea,traducerea sau alte cele nu înlocuiesc autentificarea.
Doar dacă vrea să dea 200 euro pe o procura pe care o sa i-o refuze notarii din Romania.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 August 2019
raluk0207, utilizator
Si oricum va trebui sa mearga la Consulat sa isi facă pasaport românesc.
Atât timp cât încă e cetățean român, trebuie identificat la dezbaterea succesiunii, cu un document romanesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura succesiune la un notar local in strainatate dan_de dan_de Eu, mama si sora mea traim in Germania si dorim sa facem mostenirea la actiunile pe care le-a detinut tatăl meu la intreprinderea la care a lucrat. ... (vezi toată discuția)
Intrebare procura notariala him19 him19 Buna ziua, datorita acestei epidemii de covid am fost \"blocat\" intr-o tara straina iar in Romania am un cont bancar pe care nu pot sa-l folosesc decat daca ... (vezi toată discuția)
Procura Dany.38 Dany.38 Buna ziua! As dori sa știu de ce o procura făcută in Italia la un avocat italian și apostilata nu este recunoscuta in Romania? Menționez ca procura este ... (vezi toată discuția)