avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de donatie

Am facut cu un vecin in urma cu 15 ani un act de mana cu martori pentru o suprafata de pamint.Acum 7ani sa razgindit asa ca l-am dat in judecata unde am cistigat si mi-a facut un act de donatie prin judecatorie (dar pe acesta nu scrie suprafata donata) in care renunta la teren.Zilele trecute a venit la mine un alt vecin cu un act de vinzare-cumparare pe o parte din teren #-o si imi cere(verbal) sa-l eliberez.Ce pot sa fac sa-mi recapat terenul?
Contract prin care o persoana, numita donator, transfera irevocabil dreptul sau de proprietate asupra unuia sau mai multor bunuri determinate, unei alte persoane,
numita donatar, care le accepta. Este un contract unilateral, gratuit (constituind o libertate), solemn (intocmit in forma ceruta de lege) si, de regula, irevocabil. Pentru a fi valabil incheiat, trebuie sa existe, printre altele, consimtamantul partilor exprimat in forma autentica. Daca donatia are ca obiect un imobil pentru a se realiza efectul translativ de proprietate, de regula, trebuie intabulat in cartea funciara si poate fi opus tertilor din momentul indeplinirii formelor de publicitate imobiliara prevazute de lege.

Exista o hotarare judecatoreasca care tine loc de act de vanzare cumparare ?
Nu scrie suprafata, dar altceva scrie di care sa va dati seama cam care era exact pamantul vandut? ADica vecini, ceva? La ce suprafata plateati impozit?
Am platit impozit la 18 ari.Problema e ca actul prin care s-a facut vinzarea terenului a fost ACT DE MANA aprobat de primarie, datorita caruia a avut loc un proces.Numai ca proprietarul nu a mai asteptat sfirsitul procesului a venit el cu o "solutie" facind acel act de donatie in care el renuta la teren si il doneaza ... mie.Dupa 15 ani de la vinzarea terenului proprietarul (care are titlul de proprietate) sa dus si a vindut terenul altui vecin dar acestuia i-a facut act prin notar.Acum nu stiu daca mai pot face ceva?
Pai actul dv. de donatie nu tot la notar s-a facut sau cum?
Poate ca ar trebui sa aratati actele unui avocat, nu prea pricep cum sunt actele astea, ar trebui vazute in ordine etc.
Cine poseda terenul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie beatlen beatlen se poate face o donatie de ex a unui imobil contra unei sume de bani? (vezi toată discuția)
Donatie ! ITD ITD avocatii au dreptul sa-mi incheie un act de donatie a unui apartament primit de la parinti? care este forma actului si temeiul legal? multumesc. (vezi toată discuția)
Ce inseamna donatie? georgetagabor georgetagabor Buna ziua , as vrea va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: Parintii mei vor sa imi doneze o casa cu uzufruct viager pe ei, , va rog sa imi spuneti daca ... (vezi toată discuția)