avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie !

avocatii au dreptul sa-mi incheie un act de donatie a unui apartament primit de la parinti?
care este forma actului si temeiul legal?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gheorgheni Alina G , Consilier juridic 19:00, 22 Octombrie 2008
Potrivit articolului 801 din Codul civil, donatia este un contract solemn prin care o parte, numita donator, cu intentie liberala isi micsoreaza irevocabil patrimoniul sau in favoarea celeilalte parti, numita donatar, fara a urmari de la aceasta o contraprestatie.
Contractul de donatie este un contract solemn, pentru a carui validitate este necesara forma inscrisului autentic, lipsa formei atragand nulitatea absoluta a acestuia(articolul 813 C. Civ.). Deci numai la notar!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna donatie? georgetagabor georgetagabor Buna ziua , as vrea va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: Parintii mei vor sa imi doneze o casa cu uzufruct viager pe ei, , va rog sa imi spuneti daca ... (vezi toată discuția)
Donatie auto de la persoana fizica pentru persoana juridica taie taie Buna ziua, Am urmatoarea situatie si nu stiu cum sa procedez: asociatul unei firme a cumparat pe numele lui un autoturism apoi l-a vandut catre ... (vezi toată discuția)
Donatie pfa IuliaCezi IuliaCezi Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: O prietena este PFA (tehnician dentar) si a primit gratuit aparatura de care se foloseste ... (vezi toată discuția)