avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Donatie auto de la persoana fizica pentru persoana ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Donatie auto de la persoana fizica pentru persoana juridica

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie si nu stiu cum sa procedez: asociatul unei firme a cumparat pe numele lui un autoturism apoi l-a vandut catre firma.Problema este ca nu poate deduce tva-ul si as vrea sa stiu daca poate sa faca dontie catre firma, si cum se procedeaza.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 07:40, 24 Noiembrie 2010
1.Definitie

Contractul de donatie reprezinta actul juridic prin care o persoana numita donator transfera dreptul de proprietate asupra unuia sau mai multor bunuri determinate, unei alte persoane, numita donatar, care le accepta.

Reglementarea conditiilor de forma si de fond in vederea incheierii contractului de donatie apare prevazuta in dispozitiile articolelor 801 si 942 si urmatoarele din Codul civil.

Regula in materia incheierii contractului de donatie este aceea ca se incheie numai in forma autentica, la notariat, forma ceruta de lege pentru insasi validitatea incheierii acestuia potrivit art. 813 din Codul civil, sub sanctiunea nulitatii absolute a acestuia.

2.Donatiile efectuate de persoanele fizice

Cod Fiscal

Art. 48.

(7) Nu sunt cheltuieli deductibile:

e) donaţii de orice fel;

In cazul persoanelor fizice ce desfasoara activităţi independente donatiile nu sunt cheltuieli deductibile de la plata impozitului pe venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie privid donatii si sponsorizari in scopuri caritabile BogdanSB BogdanSB Buna ziua, As dori sa organizez un concert cu scopuri caritabile, toti bani sa fie donati catre case de copii. Va fi organizat de un ONG si bani vor fi ... (vezi toată discuția)
Donatie ! ITD ITD avocatii au dreptul sa-mi incheie un act de donatie a unui apartament primit de la parinti? care este forma actului si temeiul legal? multumesc. (vezi toată discuția)
Cota legala admisa pentru donatii si subventii Cs    B Cs B Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Daca un SC doneaza un mijloc de transport catre un alt SC trebuie platit TVA? Am tot citi de pe net ... (vezi toată discuția)