Am urmatoarea situatie si nu stiu cum sa procedez: asociatul unei firme a cumparat pe numele lui un autoturism apoi l-a vandut catre firma.Problema este ca nu poate deduce tva-ul si as vrea sa stiu daca poate sa faca dontie catre firma, si cum se procedeaza.
Contractul de donatie reprezinta actul juridic prin care o persoana numita donator transfera dreptul de proprietate asupra unuia sau mai multor bunuri determinate, unei alte persoane, numita donatar, care le accepta.
Reglementarea conditiilor de forma si de fond in vederea incheierii contractului de donatie apare prevazuta in dispozitiile articolelor 801 si 942 si urmatoarele din Codul civil.
Regula in materia incheierii contractului de donatie este aceea ca se incheie numai in forma autentica, la notariat, forma ceruta de lege pentru insasi validitatea incheierii acestuia potrivit art. 813 din Codul civil, sub sanctiunea nulitatii absolute a acestuia.
2.Donatiile efectuate de persoanele fizice
Cod Fiscal
Art. 48.
(7) Nu sunt cheltuieli deductibile:
e) donaţii de orice fel;
In cazul persoanelor fizice ce desfasoara activităţi independente donatiile nu sunt cheltuieli deductibile de la plata impozitului pe venit.
Donatie !
ITD
avocatii au dreptul sa-mi incheie un act de donatie a unui apartament primit de la parinti?
care este forma actului si temeiul legal?
multumesc. (vezi toată discuția)