avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Popriri instituite de BEJ - retinere in baza OUG ...
Discuție deschisă în Executare silită

Popriri instituite de BEJ - retinere in baza OUG 53/2020?

Avand in vedere ca actul normativ nu face distinctie, in baza OUG 53/2020, ca angajatori retinem popririle instituite de BEJ?

Art. IV

(1)Sumele reprezentând indemnizaţiile prevăzute la art. XI alin. (1) şi la art. XV alin. (1), (11), (2) şi (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu modificările aduse prin prezenta ordonanţă de urgenţă, nu sunt supuse executării silite prin poprire pe durata acordării lor, indiferent de bugetul din care se suportă.
(2)Măsurile de suspendare prevăzute la alin. (1) încetează la 60 de zile de la data încetării stării de urgenţă.
Cel mai recent răspuns: Cristian Costin Miloș , Avocat 11:03, 23 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu retineti popririle instituite de BEJ.
Urmeaza sa dati curs conform ordonantei, dupa 60 de zile de la incetarea starii de urgenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic Zsuzsana Zsuzsana Persoanele cu handicap aflate in somaj tehnic nu mai au scutire de la plata impozitului? In urma calculului angajatorul a retinut pe langa contributia la CAS, ... (vezi toată discuția)
Zile libere parinti si plata somaj tehnic adax adax Buna tuturor! Referitor la Legea nr. 59/2020 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea su completarea unor acte ... (vezi toată discuția)