avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Somaj tehnic
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Somaj tehnic

Persoanele cu handicap aflate in somaj tehnic nu mai au scutire de la plata impozitului? In urma calculului angajatorul a retinut pe langa contributia la CAS, sanatate si impozitul de 10%. Este legal ?
Cel mai recent răspuns: sensitivec , utilizator 11:20, 13 Mai 2020
Se aplica scutirea si la somaj tehnic. Este o greseala de soft datorata grabei si situatiei speciale.

Semnalati greseala si se va rezolva. Sigur, nu este rea intentie.

Potrivit OUG 48/2020, nu se acorda facilitati fiscale pentru indemnizatiile de somaj tehnic:
Art. II
(1) Prin derogare de la prevederile art. 60, 1381 şi 154 alin. (1) lit. r) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, pe perioada stării de urgenţă instituite prin decret emis de Preşedintele României, pentru indemnizaţiile prevăzute la art. XI alin. (1) şi art. XV din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, cu modificările şi completările ulterioare, şi la art. 3 din Legea nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ, cu modificările şi completările ulterioare, suportate din bugetul asigurărilor pentru şomaj, respectiv din bugetul de stat, nu se acordă facilităţi fiscale.
(2) Prevederile alin. (1) se aplică indemnizaţiilor acordate din bugetul de asigurări pentru şomaj sau bugetul de stat începând cu luna aprilie 2020.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri instituite de bej - retinere in baza oug 53/2020? Oana.Musceleanu Oana.Musceleanu Avand in vedere ca actul normativ nu face distinctie, in baza OUG 53/2020, ca angajatori retinem popririle instituite de BEJ? Art. IV (1)Sumele ... (vezi toată discuția)
Codul muncii in contextul actual- buna ziua, in luna aprilie anul curent, angajatorul m-a trimis ... oana.cris oana.cris Buna ziua, In luna Aprilie anul curent, angajatorul m-a trimis in somaj tehnic pana in luna Iunie inclusiv. In luna Iulie, m-a scos si m-a bagat in preaviz, ... (vezi toată discuția)
Prelungire somaj tehnic dupa 01.06.2020 VIODA VIODA Care sunt codurile CAEN pentru care firmele pot prelungi suspendarea contractelor de munca in vederea obtinerii somajului tehnic de la stat? Care sunt ... (vezi toată discuția)