avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cheltuieli contract de închiriere persoană fizică
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cheltuieli contract de închiriere persoană fizică

Este obligat chiriașul să suporte o parte din cheltuielile cu reparația centralei,instalației electrice etc
Cel mai recent răspuns: Avocat Popescu Radu Cătălin , Avocat 10:20, 23 Aprilie 2020
Buna ziua!
De regulă, acestea fac parte din categoria reparațiilor necesare de care locatorul trebuie să se ocupe, chiriasul nu poate fi obligat la repararea acestora.
Art. 1.788. – (1) Locatorul este obligat să efectueze toate reparaţiile care sunt necesare pentru a menţine bunul în stare corespunzătoare de întrebuinţare pe toată durata locaţiunii conform destinaţiei stabilite potrivit art.1.799.
(2) Sunt în sarcina locatarului reparaţiile locative, a căror necesitate rezultă din folosinţa obişnuită a bunului.
(3) Dacă, după încheierea contractului, se iveşte nevoia unor reparaţii care sunt în sarcina locatorului, iar acesta din urmă, deşi încunoştinţat, nu începe să ia de îndată măsurile necesare, reparaţiile pot fi făcute de locatar. În acest caz, locatorul este dator să restituie, în afara sumelor avansate de locatar, dobânzi socotite de la data efectuării cheltuielilor.
(4) În caz de urgenţă, locatarul poate înştiinţa pe locator şi după începerea reparaţiilor, dobânzile la sumele avansate neputând curge decât de la data înştiinţării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract închiriere. degradarea bunurilor. sarcina reparației. ContSters285889 ContSters285889 In calitate de chirias trebuie sa platesc repararea frigiderului daca acesta s.a degradat nefiind provocat de catre mine? Sau este datoria proprietarului? (vezi toată discuția)
Drept civil- contractul de inchiriere- obligatie de reparatie Nedelcu_Ionut_Alin Nedelcu_Ionut_Alin Locuiesc in chirie intr-un apartament in Bucuresti de aproximativ 9 luni si de curand s-a defectat masina de spalat marca Indesit (cu o vechime de aprox. 7 ... (vezi toată discuția)
Mașina de spălat s-a stricat și trebuie înlocuită - cine trebuie s-o cumpere, proprietarul sau chiriașul? radu elefterescu radu elefterescu Buna ziua,am inchiriat un ap.pe o perioada mai lunga si in al patrulea an de inchiriere se stricamasina de spalat si trebuie schimbata,cine plateste ... (vezi toată discuția)